Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 2
Clıfford Odets'in Awake and Sıng! Adlı Yapıtına Oluşumsal Yapısalcı Bir Yaklaşım
2006
Dergi:  
Educational Academic Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Amerikan tiyatrosunun önemli oyun yazarlarından Clifford Odets'in Awake and Sing! adlı yapıtım oluşumsal yapısalcı yöntemle çözümlemektir. Amerika'da, 1930'daki Büyük Bunalım yıllarını konu alan ve toplumsal eleştiri üzerine yapılandırılan Awake and Sing!, Berger ailesi aracılığıyla dönemin siyasal, toplumsal ve ekonomik sorunlarını yansıtır. Lucien Goldmann, hatlarını belirlediği oluşumsal yapısalcı yöntemle yazınsal bir yapıtı, anlama ve açıklama gibi başlıca iki aşamayla diyalektik ve bütünsel bir incelemeyi öngörür. Bu iki aşama, yapıtın hem içerik olarak hem de onu çevreleyen ilişkilerle anlaşılmasını, yapıt/toplum ve sunulan siyasal dünya görüşü bağlamında açıklanmasını olanaklı kılar. Awake and Sing!'i, Goldmann'ın oluşumsal yapısalcı yöntemiyle çözümleme yaklaşımımızın nedeni, bu yöntemin oyunda sunulan toplumsal eleştiri ve ortaya çıkan dünya görüşünü bütüncül ve tutarlı bir biçimde açıklayabilen en uygun çözümleme yöntemlerinden biri olmasıdır. Çalışmada bu yöntemi kullanarak, Clifford Odets'in Awake and Sing!'de kapitalist sistemin insanı sevgisiz, duyarsız ve çaresiz kılmasının eleştirisini yaptığı, toplumda yaşanan haksızlıklara, eşitsizliklere, ırk ve sınıf ayırımına karşı harekete geçmenin hatta bunun için alternatif-ve daha insancıl bir sistem olarak sosyalizmin gerekliliğini vurguladığı sonucuna vardık.

Anahtar Kelimeler:

Null
2006
Yazar:  
" I;igirjndan="" I;ikmi~="" ~imdi"de="" "gelecek="" Godot"yu="" Beklemek:="" Samuel="" Beckett'in="" Godot'yu="" Beklerken="" Adli="" Oyununa="" Derridaci="" Bir="" Okuma="" Waiting="" For="" "go="" Dot="" To="" Come'"'in="" The="" Present="" Out="" Of="" Joint":="" A="" Derridean="" Reading="" Godot="" By="" Beckett"="
2006
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Educational Academic Research

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 448
Atıf : 3.943
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini