User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 4
 Downloands 2
Clıfford Odets'in Awake and Sıng! Adlı Yapıtına Oluşumsal Yapısalcı Bir Yaklaşım
2006
Journal:  
Educational Academic Research
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı, Amerikan tiyatrosunun önemli oyun yazarlarından Clifford Odets'in Awake and Sing! adlı yapıtım oluşumsal yapısalcı yöntemle çözümlemektir. Amerika'da, 1930'daki Büyük Bunalım yıllarını konu alan ve toplumsal eleştiri üzerine yapılandırılan Awake and Sing!, Berger ailesi aracılığıyla dönemin siyasal, toplumsal ve ekonomik sorunlarını yansıtır. Lucien Goldmann, hatlarını belirlediği oluşumsal yapısalcı yöntemle yazınsal bir yapıtı, anlama ve açıklama gibi başlıca iki aşamayla diyalektik ve bütünsel bir incelemeyi öngörür. Bu iki aşama, yapıtın hem içerik olarak hem de onu çevreleyen ilişkilerle anlaşılmasını, yapıt/toplum ve sunulan siyasal dünya görüşü bağlamında açıklanmasını olanaklı kılar. Awake and Sing!'i, Goldmann'ın oluşumsal yapısalcı yöntemiyle çözümleme yaklaşımımızın nedeni, bu yöntemin oyunda sunulan toplumsal eleştiri ve ortaya çıkan dünya görüşünü bütüncül ve tutarlı bir biçimde açıklayabilen en uygun çözümleme yöntemlerinden biri olmasıdır. Çalışmada bu yöntemi kullanarak, Clifford Odets'in Awake and Sing!'de kapitalist sistemin insanı sevgisiz, duyarsız ve çaresiz kılmasının eleştirisini yaptığı, toplumda yaşanan haksızlıklara, eşitsizliklere, ırk ve sınıf ayırımına karşı harekete geçmenin hatta bunun için alternatif-ve daha insancıl bir sistem olarak sosyalizmin gerekliliğini vurguladığı sonucuna vardık.

Keywords:

Null
2006
Author:  
" I;igirjndan="" I;ikmi~="" ~imdi"de="" "gelecek="" Godot"yu="" Beklemek:="" Samuel="" Beckett'in="" Godot'yu="" Beklerken="" Adli="" Oyununa="" Derridaci="" Bir="" Okuma="" Waiting="" For="" "go="" Dot="" To="" Come'"'in="" The="" Present="" Out="" Of="" Joint":="" A="" Derridean="" Reading="" Godot="" By="" Beckett"="
2006
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles


Educational Academic Research

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 448
Cite : 3.953
© 2015-2024 Sobiad Citation Index