Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 71
 İndirme 29
Muhasebe Meslek Mensuplarının Çalışma Biçimlerine Göre; Genel İş Tatmini Ve İş Tatmini Alt Boyutlarının İncelenmesi
2020
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Muhasebecilik, bireysel olarak icra edilen ve bu süreçte ve sürekli düşünsel faaliyet gerektiren bir meslektir. Dördüncü̈ sanayi devrimi sonucunda yaşanan teknolojik ve telekominikasyonel gelişmelere bağlı olarak bilgi depolama ve veri işleme kapasitesi artmış, bilgiye ulaşma ve bilgiyi işlemenin kolaylaşması ile muhasebecilerin iş yapma biçimleri ve işe olan yaklaşımlarda değişim yaşanmaktadır. Muhasebe departmanı ve muhasebe meslek mensuplarından beklentilerin artması meslek mensuplarının motivasyonlarını performansları ve iş tatminini etkilemektedir. İş tatmininin gerçekleştirilmesi; meslek mensuplarının mutluluğu, işe yönelik motivasyonları ve iş performansları bakımından önemlidir. Bu önemi dolayısı ile iş tatmini kavramı ortaya çıkışından bugüne birçok araştırmaya konu olmuş çok sayıda değişken ile ilişkisi incelenmiştir. Bu çalışmada; bugüne kadar yapılmış çalışmalara katkı sağlamak üzere, muhasebe meslek mensuplarının işe yönelik iş tatmini davranışsal sonuçlarının meslek mensuplarının demografik özellikleri, çalışma süreleri, işten beklentileri, çalışma şekilleri bakımından farklılaşıp farklılaşmadığını tespit etmek amaçlanmıştır. Bu amaçla, bu çalışmada iş tatmini ve iş tatmininin içsel ve dışsal boyutları, incelenerek bu tatmin olma durumuna muhasebe meslek mensuplarının farklılıklarının iş tatmini üzerindeki doğrudan etkileri ve farklılaşmaları incelenerek farklılık gösterip göstermediği ANOVA testi ile analiz edilmiştir. Çalışma sonuçlarına göre; katılımcıların içsel tatmin ve dışsal tatmin alt boyut puanları ve iş tatmini ölçek puanlarının “orta düzeyde” olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

According to the forms of work of accounting professionals; Overview of the general job satisfaction and business satisfaction subdimensions
2020
Yazar:  
Özet:

Accounting is a profession that is performed individually and requires in this process and continuous mental activity. Due to the technological and telecommunications developments that occurred as a result of the 4th July industrial revolution, the data storage and data processing capacity has increased, the access to and processing of information is easier and the accountants are changing in their ways of doing business and approaches to work. The increase in expectations from the accounting department and accounting professional members affects the motivation of the professional members on their performance and work satisfaction. The achievement of work satisfaction is important in terms of the happiness of the professional members, their job motivation and their work performance. Due to this importance, the relationship with the concept of business satisfaction has been studied with many variables that have been subject to many research to this day. In this study; to contribute to the work done so far, the accounting professional employment satisfaction behavioral results are determined to differentiate in terms of the demographic characteristics of the employment members, working hours, expectations from work, working forms. For this purpose, in this study, the internal and external dimensions of work satisfaction and work satisfaction were analyzed by the ANOVA test in which the status of this satisfaction was analyzed by the study of the direct effects and differences of the differences of accounting professionals on work satisfaction. According to the results of the study, the participants’ internal satisfaction and external satisfaction sub-dimensional points and the work satisfaction scale points were found to be “mediate”.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 908
Turkish Studies Social Sciences