Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 35
 İndirme 13
Nato Çalışanları Arasında İş Gören Sesliliği, Psikolojik Sermaye ve İyi Olma Hali Arasındaki İlişki: Pozitif Örgütsel Davranış Perspektifinden Çok Uluslu Bir Çalışma
2019
Dergi:  
Akdeniz İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı psikolojik sermayenin iş gören sesliliğine etkisinde iyi olma halinin aracı rolünün bütüncül bir model çerçevesinde çok uluslu bir örneklem üzerinde incelenmesidir. Araştırmanın evrenini NATO bünyesinde Afganistan’da bulunan kamplarda görev yapan çeşitli uluslardan 4000 sivil ve resmi çalışan oluşturmaktadır. Çalışmada 13 ayrı ülkeden 598 personelden veri toplanmıştır. Veriler yapısal eşitlik modellemesi kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda, psikolojik sermayenin, iyi olma hali ve iş gören sesliliğini, pozitif yönde anlamlı olarak etkilediği bulguları elde edilmiştir. Ayrıca psikolojik sermaye, iyi olma hali alt boyutları ve iş gören sesliliği arasında anlamlı ilişkiler tespit edilmiştir. Aracılık rolünün incelenmesinde, öz yeterliliğin iş gören sesliliği üzerindeki etkisinde pozitif iyi olma halinin kısmi aracı rolü olduğu bulunmuştur. Gelecekte yapılacak araştırma ve uygulamalar için çıkarımlar tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Association Between Employee Voice, Pscyhological Capital and Well-being Among Nato Workers: A Multinational Study From The Perspective Of Positive Organizational Behavior
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of the present research is to investigate the effects of PsyCap and well-being (WB) on employee voice (EV) in a frame of integrated model on a multinational sample. The universe of the research was formed by the 4,000 employees of NATO operating in Afghanistan. Data were collected from 598 personnel from 13 different countries by using the questionnaire method. The data were analyzed with the Structural Equation Modeling (SEM) techniques by using SPSS.21.0 and AMOS statistical program. The results indicated that that the PsyCap significantly affected the WB and the EV in the positive direction. Significant relationships were also found between PsyCap, WB subscales and EV. In examining the intermediary role, it was found that self-efficacy has a partial mediating role between positive well-being (PWB) and EV. Implications for future research and practice are discussed.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Akdeniz İİBF Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 466
Atıf : 2.493
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini