Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 165
 İndirme 60
Ergenlerde Catisma Cozme ve Anne Baba Tutumlarinin İncelenmesi
2019
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, ergenlerde çatışma çözümü ile anne baba tutumları arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma, genel tarama modelinin bir alt türü olan ilişkisel tarama modeli kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çalışma grubu Konya'da dört farklı lisede rastgele örnekleme yöntemiyle seçilmiştir. Katılımcıların 280'i (% 52.2) kız öğrenci ve 256'sı (% 47.8) erkektir. İlgili verilerin toplanması için Çatışma Çözme Davranış Ölçeği ve Ebeveyn Tutum Ölçeği kullanılmıştır. Elde edilen veriler SPSS 16.00 paket programı kullanılarak analiz edildi. İstatistiksel analizler Pearson Moments Product Korelasyon yöntemi ve Çoklu Doğrusal Regresyon Analizi Teknikleri kullanılarak yapıldı. Araştırma bulguları, demokratik anne baba tutumları ile çatışma çözme davranışının saldırganlık alt ölçeği arasında negatif bir istatistiksel ilişki olduğunu gösterirken, koruyucu ve otoriter anne baba tutumları ile saldırganlık arasında pozitif bir ilişki kurulduğunu göstermektedir. Ayrıca, demokratik anne baba  tutumları ile çatışma çözme davranışının problem çözme alt boyutu arasında olumlu bir ilişki ortaya çıkmıştır. Otoriter anne baba tutumları ile çatışma çözmenin problem çözme alt boyutu arasında olumsuz bir ilişki ortaya çıkmıştır. Sonuçlar anne baba tutumlarının, ergenlerin çatışma çözme davranışını yordadığını göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Conflict Resolution In Adolescents In Terms Of Parent Attitudes
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this study is to analyze the relationship between conflict resolution and parental attitudes among adolescents. The research was carried out by using relational scanning model a sub-genre of general scanning model. The study group was selected using random sampling method in four different high schools, in Konya. 280 (%52.2) of the participants are female students and 256 (%47.8) male. Conflict Resolution Behavior Scale and Parent Attitude Inventory are used to collect the relevant data. Data obtained was analyzed using SPSS 16.00 package program. Statistical analyses were conducted using Pearson Moments Product Correlation and Multiple Linear Regression Analysis Techniques were used. Research findings indicate that whereas there is a negative statistical relation between democratic parental attitudes and aggressiveness subscale of conflict resolution inventory, a positive relationship was established between protective and authoritarian parental attitudes and aggressiveness. Moreover, a positive relationship emerged between democratic parental attitudes and problem solving subscale of conflict resolution inventory. A negative relationship emerged between authoritarian parental attitudes and problem solving subscale of conflict resolution inventory. The results showed that parental attitudes predict conflict resolution behavior of adolescents. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.556
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini