Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 81
 Görüntüleme 83
 İndirme 22
Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Okullarda Görev Yapan Öğretmenlerin Uzaktan Eğitime Yönelik Tutumları (burdur İli Örneği)
2020
Dergi:  
Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin uzaktan eğitime yönelik tutum düzeylerini belirlemektir. Bu araştırma, tarama modelinde bir araştırmadır. Araştırmanın çalışma grubunu 2018–2019 eğitim öğretim yılında Burdur ilinin Altınyayla ve Gölhisar ilçe merkezlerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 23 okul ve bu okullarda görev yapan 204 öğretmen oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri Ağır (2007) tarafından geliştirilen “Uzaktan Eğitim Tutum Ölçeği” ile toplanmıştır. Örneklemde yer alan öğretmenlerin kişisel özelliklerini betimlemeye yönelik tanımlayıcı istatistikler kullanılmış, öğretmenlerin uzaktan eğitime ilişkin tutumları ve alt boyutları incelenmiştir. Veriler normal dağılıma sahip olduğundan parametrik testler ile analiz edilmiştir. Araştırmaya katılan öğretmenlerin %42,2’sinin uzaktan eğitim hakkında çok az bilgiye sahip olduğu %36,7’sinin uzaktan eğitim hakkında yeterince bilgisi olduğu ve %21,1’inin de daha önce değişik kurumlardan uzaktan eğitim aldığı sonucuna ulaşılmıştır. Araştırmada, uzaktan eğitimin özelliklerinin önem bakımından değerlendirilmesinde “çeşitli nedenlerden dolayı mevcut eğitimin dışında kalan bireylere de eğitim-öğretim olanağı sağlaması” maddesi 4,33 ortalama puanla en önemli özellik olarak çıkmıştır. Ayrıca uzaktan eğitim uygulamalarında kullanılan iletişim yöntemlerinin önem bakımından değerlendirilmesinde ise en önemli iletişim 4,51 ortalama puanla “internet” olarak belirlenmiştir. Araştırmada, öğretmenlerin uzaktan eğitime ilişkin tutumları 3,41 ortalama puan ile “yüksek” düzeyde çıkmıştır. Araştırmada, öğretmenlerin uzaktan eğitime karşı tutumları arasında cinsiyet, öğrenim durumu ve branş değişkenlerine göre farklılaşma olmadığı fakat mesleki kıdem değişkenine göre ise anlamlı bir fark olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers Who Work At The Schools Of Distance Education (examples)
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to determine the levels of attitude towards distance education of teachers working in schools affiliated with the Ministry of Education. This research is a research in the screening model. The research work group consists of 23 schools affiliated with the Ministry of National Education located in the Altınyayla and Gölhisar district centers of the Burdur province in the 2018-2019 educational year and 204 teachers working in these schools. The data of the study was collected with the "Remote Learning Attitude Scale" developed by Heavy (2007). Identifying statistics used to describe the personal characteristics of teachers included in the example, the attitudes and subdimensions of teachers regarding distance learning were studied. The data has a normal distribution and is analyzed by parametric tests. The study found that 42.2% of the teachers who participated in the study had very little knowledge about distance learning; 36.7% had sufficient knowledge about distance learning and 21.1% had previously received distance learning from different institutions. In the study, in the assessment of the importance of the characteristics of remote education, the article "to provide the possibility of education and teaching for individuals who remain outside of the current education for various reasons" appeared as an average score of 4.33 points. In the evaluation of the importance of communication methods used in remote learning practices, important communication is defined as "internet" with an average of 4,51 points. In the study, teachers’ attitudes towards distance learning came to a "high" level with an average of 3.41 points. The study found that there was no differentiation between teachers’ attitudes to distance education, gender, state of learning, and branch variables, but there was a significant difference between the variable of professional age.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Avrasya Uluslararası Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 985
Atıf : 2.086
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini