Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 120
 İndirme 43
Türkçe Öğretmen Adaylarının Konuşma Eğitimine Yönelik Tutumları (kars İli Örneği)
2015
Dergi:  
e-Kafkas Journal of Educational Research
Yazar:  
Özet:

Konuşma becerisi; öğretmenlik mesleğini seçen bireylerin en iyi şekilde edinmesi ve kullanması gereken dilin dört temel dil becerisindendir.  Bu çalışmada Türkçe öğretmen adaylarının konuşma eğitimi ile ilgili tutumları araştırılmıştır. Ayrıca konuşmaya yönelik tutumun cinsiyet, sınıf gibi değişkenlerin etkileyip etkilemediğine de bakılmıştır. Veriler Ceran (2012) tarafından geliştirilen “Türkçe Öğretmeni Adaylarının Konuşma Eğitimine Yönelik Tutum Ölçeği” ile toplanmıştır. Uygulamaya 2014-2105 eğitim öğretim yılında Kafkas Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünde 1., 2., 3., ve 4. sınıflarda öğrenim gören toplam 250 öğrenci katılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarına göre; öğrencilerin konuşmaya yönelik tutumlarının orta düzeyde olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin konuşmaya yönelik tutumlarının cinsiyet değişkenine göre farklılık gösterdiği bu farkın kız öğrencilerin lehine olduğu belirlenmiştir. Ayrıca, sınıf değişkeniyle ilgili dikkati çeken nokta üst sınıflardaki öğrencilerin alt sınıflardaki öğrencilere oranla daha yüksek bir konuşma tutumuna sahip olmalarıdır. Bunlara ek olarak baba mesleği değişkeni ve mezun olunan okul türü değişkenine göre öğrencilerin konuşma yönelik tutumlarında herhangi anlamlı farklılık tespit edilmemiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










e-Kafkas Journal of Educational Research

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 264
Atıf : 1.101
2023 Impact/Etki : 0.33
e-Kafkas Journal of Educational Research