Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 71
 İndirme 12
Pengaruh Perkembangan Industri Terhadap Penyerapan Tenaga Kerja Di Provinsi Jambi
2017
Dergi:  
Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah
Yazar:  
Özet:

Abstract This study aims to analyze the influence of industrial development on the absorption of manpower in districts/cities in Jambi Province. The data used are secondary data in district /cities of Jambi Province from 2010-2014, using panel data analysis. The result of the research shows that there is a significant positive influence between business unit variables, investment value and production value on employment absorption at districts/cities in Jambi Province. Keywords: labor, business units, investment, production. Abstrak. Penelitian ini bertujuan untuk menganalis pengaruh perkembangan industri terhadap penyerapan tenaga kerja pada kabupaten/kota di Provinsi Jambi. Data yang digunakan adalah data sekunder pada kabupaten/kota di Provinsi Jambi dari tahun 2010-2014, dengan menggunakan analisis data panel. Hasil penelitian menunjukkan terdapat pengaruh positif yang signifikan antara variabel unit usaha, nilai investasi dan nilai produksi terhadap penyerapan tenaga kerja pada kabupaten/kota di Provinsi Jambi. Kata kunci: tenaga kerja,unit usaha, investasi, produksi.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Jurnal Perspektif Pembiayaan dan Pembangunan Daerah