Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 35
 İndirme 19
Bağlılık ve Dürüstlük
2019
Dergi:  
Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzün işletmeler ilgili paydaşlarıyla uzun süreli ilişkiler kurmayı planlamakta ve bunun için çalışmalar yapmaktadırlar. Ekonomik, sosyal, politik değişimlerin hızla yaşandığı günümüzde pazar koşulları her geçen gün zorlaşmakta ve kurumlar dünden daha fazla kamu desteğine-katılımına ihtiyaç duymaktadır. Bu nedenle de birçok kaynakta bu uzun vadeli iyi niyet temelli bağlılığın başlangıcı olarak Public Engagement (kamusal destek-katılım) kavramının önemi vurgulanmakta ve bunu sağlama yöntemleri tartışılmaktadır. Kurum ve ilgili hedef kitlesi arasında geleceğe yönelik kurulacak uzun süreli bağlılığın nişanı kurumun kamuya yönelik yükümlülüklerini yerine getirme vaadi ile başlar. Kurumların halkın desteğini alması oldukça gereklidir. Public Engagement kavramı dilimize kamusal destek karar alma süreçlerine kamusal katılım olarak çevrilmektedir. Burada kastedilen kamu tanımı, aslında kurumun ilişkide olduğu tüm paydaşlarını kapsar. Katılım kelimesi anlamı: Bir süreç ya da bir durum içinde istençli ve eylemli olarak bir işi üstlenme ya da bir olayda etkin olma anlamındadır. Günümüz posttruth çağında kurumlara yönelik kamusal destek-katılım kurum ve kamu arasında kurulan ilişkinin güven ve memnuniyet temelinde gelişmesine bağlıdır. Kuruma yönelik hissedilen güven ve memnuniyet kurumsal iletişimin doğruluğu, şeffaflığı ve sürekliliği ile mümkündür. Kamunun kuruma destek- katılım göstermesi halkla ilişkilerin arabuluculuk etkisiyle mümkündür. Bu çalışmanın amacı; Kamunun güven duyduğu dürüst olarak algıladığı kurumlara yönelik desteği ve destekleyici davranışları arasındaki pozitif ilişkiyi ortaya koymaktır. Kurumun algılanan şeffaf iletişimi, dürüst iletişimi, kamu nezdinde güven ve memnuniyeti arttıracak, kurum ve kurumun ilgili hedef kitlesinin bir araya gelmesini kolaylaştıracaktır. Bu araştırma, kamusal destek ve katılımı yaratmada gerçeklerin, gerçeğe karşı güvenin oluşmasında kurumdan beklenenleri belirlemek ve kurumlara yönelik bağlılığı ve desteği kavramsallaştırmak ve ölçmek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışma ayrıca, halkla ilişkilerin kurumlara yönelik kamu nezdinde gerçeklik ve güven algısına etkisini ve kamu desteğinin sağlanmasındaki aracılığını incelemektir.

Anahtar Kelimeler:

Baglilik ve Durustluk
2019
Yazar:  
Özet:

Today’s are planning to establish long-term relationships with their stakeholders and work for it. Today, when economic, social, and political changes are taking place rapidly, the market conditions are getting more difficult every day and institutions need more public support and participation than yesterday. Therefore, in many sources, the importance of the concept of public engagement as the beginning of this long-term goodwill-based commitment is emphasized and the methods for providing it are discussed. The long-term commitment between the institution and the relevant target audience to be established towards the future begins with the promise of the institution to fulfill its obligations towards the public. It is very necessary that the institutions receive the support of the public. The concept of public engagement is translated into public participation in the public support decision-making processes. The public definition that is meant here actually covers all the stakeholders in which the institution is in a relationship. The word participation means involving or being active in a process or situation in a process or situation. In today’s posttruth era, public support-participation towards institutions depends on the development of the relationship established between the institution and the public on the basis of confidence and satisfaction. The feeling of trust and satisfaction towards the organization is possible with the accuracy, transparency and continuity of the corporate communication. The public support of the institution is possible through the influence of mediation of public relations. The aim of this study is to reveal the positive relationship between support and supporting behavior to the institutions that the public honestly perceives. The institution’s perceived transparent communication, honest communication, will increase public confidence and satisfaction, and will facilitate the organization and the institution’s relevant target audience to gather together. This research was conducted with the aim of determining what is expected from the institution in the formation of facts and trust in the creation of public support and participation, and of conceptualizing and measuring commitment and support to the institutions. This study will also study the impact of public relations on the perception of reality and trust in the public and the means of providing public support to the institutions.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Kurgu Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Uluslararası Hakemli İletişim Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 561
Atıf : 1.672
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini