Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 23
 İndirme 3
Enerji ve Elektrik Kullanımının Türkiye Ekonomisi Üzerindeki Etkisi
2021
Dergi:  
Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ekonomik büyümenin sağlanmasında, enerji kullanımının ve elektrik enerjisi tüketiminin ülke gelirleri üzerinde yarattığı etkilerin araştırılması politika yapıcıları için önem arz etmektedir. Bu bakımdan çalışmada enerji kullanımını ifade eden petrol tüketimi ile elektrik enerjisi tüketiminin Türkiye’nin ekonomik büyümesini ne yönde ve hangi oranda etkilediğinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bunun için Türkiye’nin 1960 ve 2014 yıllarını kapsayan çalışmada, amacın gerçekleştirilebilmesi için Otoregresif Dağıtılmış Gecikme Modeli (ARDL) kullanılmıştır. Analiz sonucunda uzun dönemde enerji kullanımının ekonomik büyümeyi %4.51 oranına pozitif yönde etkilediği sonucuna varılırken, elektrik kullanımının ekonomik büyümeyi %0.62 oranında azalttığı sonucuna varılmıştır. Elektrik tüketiminin ekonomik büyüme üzerinde pozitif bir etki yaratabilmesi için elektrik üretimin ülke içerisinde artırılması ve ithal eden değil ihraç eden ülke konumuna gelmesi ile sağlanacağını düşülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect On Turkish Economy Of Energy and Electric Use
2021
Yazar:  
Özet:

It is important for policy makers to investigate the effects of energy use and electricity consumption on country income in ensuring economic growth. In this regard, It was aimed to determine in the essay that what direction and to what extent it affected of energy use which express oil consuption and electricity consumption in Turkey's economic growth. Fort his, In the study covering the years 1960 and 2014, Autoregressive Distributed Lagged (ARDL) Model was used to realize the goal. As a result of the analysis, while it was concluded that long-term energy use positively affected economic growth by 4.51%, it was concluded that electric power consumption reduced economic growth by 0.62%. In order for electricity consumption to have a positive effect on economic growth, it is thought that it will be provided by increasing electricity production within the country and becoming an exporting country rather than an importer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uluslararası Yönetim İktisat ve İşletme Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 988
Atıf : 8.968
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini