Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 4
Finansal Piyasalarda Türk Bankacılık Sistemi ve Katılım Bankaları
2018
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Finansal piyasaların en önemli unsurlarından biri bankalardır. Bankalar yatırımcılar için sermayenin tedarikçisidir. Finansal piyasalar da bankalar ve banka benzeri kuruluşlar bulunmaktadır. Finansal kaynak teminini mevduat sahiplerinden sağlayan bankalar, karşılığında faiz vermektedirler. Günümüzde bankalar bir çok açıdan piyasada önemli bir birleştiricilik özelliğine sahiptir. Para yatırıma dönüştüğü sürece ekonomik büyümeyi sağlar, istikrar aracı olur ve iktisat politikalarını etkin hale getirir. Merkez bankaları parasal tabanı bankalar ve diğer finans kuruluşları aracılığı ile kontrol eder. Bankalar mevduat sahiplerinin parasına karşılık onlara faiz verir. Faiz, İslam dini açısından haram kabul edilir. Katılım bankaları İslami sermayeyi piyasaya aktarır. Ancak mevduata faiz vermez. Katılım bankaları kar payı verir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini