Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
Etnosentrik Düzeyine Göre Farklı Ülke Menşeli Ürünlerin Algısı: Kırgız Öğrenciler Örneği
2018
Dergi:  
Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies
Yazar:  
Özet:

Tüketiciler satın alma karar sürecinde psikolojik, kişilik, sosyal gibi birçok faktörlerden etkilenmektedir. Tüketicinin etnik merkezcilik düzeyleri de bu faktörlerden biridir. Etnosentrizm olarak adlandırılan bu faktör, kişinin kendi din, kültür ve milliyeti odaklı davranması ve bu davranışını satınalma kararına yansıtmasıdır. Bu çalışmanın amacı, Kırgız tüketicilerin etnosentrik düzeylerine göre farklı menşe ülke ürünleri algılarının dağılımını tespit etmektir. Bu amaçla Kırgızistan Manas Üniversitesi öğrencilerinden veri toplanmış ve örnekleme yöntemi olarak kolayda örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmada CETSCALE ölçeği kullanılarak cevaplayıcıların 5 farklı menşe ülke ürünleri hakkında algılarına yönelik veriler temin edinilmiştir. Daha sonra toplanan bu veriler analize tabii tutularak bulguları ayrıntılı bir şekilde yorumlanmıştır. Araştırmada entnosentrik düzeyi arttıkça farklı menşe ülke ürünlere olan pozitif algının da düştüğü sonucuna ulaşılmıştır. Yine, cevaplayıcıların Türkiye menşeli ürünler üzerinde pozitif algısının yüksek olduğu tespit edilmiştir. Ancak bu sonucun örnekleme çerçevesinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Zorunluluklardan dolayı oluşturulan örnekleme çerçevesi, araştırmanın en önemli kısıtı olarak kabul edilmiştir. Gelecekte araştırmacıların farklı örnekleme çerçevesi kullanarak bulguları test etmeleri önerilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 97
Atıf : 296
Pamukkale Journal of Eurasian Socioeconomic Studies