Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 3
Çin Ülke İmajı ve İtibarının, Çin Menşeli Ürünlerin Kalite Algısı Üzerindeki Etkisi
2023
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uluslararası arenada, siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda yaşanan değişim ve gelişimler ile ülkeler bu yeniliklere uyum sağlayabilmek ve diğer ülkelerden daha güçlü bir konuma gelebilmek için ülke imajı ve ülke itibarı kavramlarına önem vermeye başlamışlardır. 21. Yüzyılın büyümekte ve gelişmekte olan en önemli ülkelerinden biri hiç kuşkusuz Çin Halk Cumhuriyeti olarak değerlendirilmektedir. Çin de diğer ülkeler gibi imaj ve itibar kavramlarına önem vermekte ve bunlar için birtakım çalışmalar yapmaktadır. Günümüzde ise Çin menşeli ürünler dünyanın her yerine ulaşmakta ve tüketicilerin tercihine sunulmaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, Çin’in ülke imajı ile itibarının, tüketicilerin Çin menşeli ürünlere karşı sahip oldukları kalite algısı üzerindeki etkisini ortaya koymaktır. Bu amaçla çalışma, 1-24 Haziran 2022 tarihleri arasında yüz yüze anket yöntemi ve kolayda örnekleme metoduyla 418 tüketicinin katılımı ile tamamlanmıştır. Ancak hatalı ve eksik veriler nedeniyle 403 katılımcının verileri ile analizler yapılmıştır. Elde edilen veriler ile güvenilirlik testi, frekans ve regrasyon analizleri yapılmıştır. Analizler sonucunda ise Çin ülke imajı ve itibarının, Çin menşeli ürünlerin kalite algısı üzerinde etkisi olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Chinese Country Imaging and Declaration On The Quality Of Chinese Origin Products
2023
Yazar:  
Özet:

With the changes and developments in the international arena, political, economic, social and cultural fields, the countries have begun to pay attention to the concepts of country image and country reputation in order to be able to adapt to these innovations and become stronger than other countries. 21 of 21. One of the most important developing and growing countries of the century is undoubtedly regarded as the People's Republic of China. China also emphasizes the concepts of image and reputation like other countries and is doing a number of studies for them. Nowadays, Chinese products reach all over the world and are offered to consumers. The main objective of this study is to reveal China’s country image and its reputation on consumers’ quality perception against Chinese-based products. For this purpose, the study was completed with the participation of 418 consumers with the face-to-face survey method and easy sampling method between 1-24 June 2022. However, due to erroneous and missing data, the data of 403 participants was analyzed. The obtained data and reliability tests, frequency and regression analyses have been performed. Analysis has found that the image and reputation of the Chinese country has an impact on the quality perception of products from China.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.915
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini