Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 14
 İndirme 3
Öğretmen Algılarına Göre Mesleki Bağlılıkları ile Mesleki Yeterlikleri Arasındaki İlişki
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı Zonguldak ilinde görev yapan öğretmenlerin mesleki bağlılıkları ile mesleki yeterlikleri arasındaki ilişkiyi incelemektir.  Öğretmenlerin mesleki bağlılık algıları ile mesleki yeterlik becerileri farklı değişkenler yönünden anlamlı farklılık gösterip göstermediği incelenmiştir. Bu araştırma, betimsel tarama modeline dayanan çalışmadır. Araştırmanın çalışma grubunu Zonguldak ilinde 2021- 2022 eğitim- öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı kamu ve özel okullarda çalışan 100 öğretmen (N=100) oluşturmaktadır. Verilerinin analizinde öncelikle, öğretmenlerinin öğretmenlik mesleğine bağlılık düzeyleri ve öğretmenlik mesleği yeterlilik becerileri hakkındaki görüşlerini ortaya koymak amacıyla, “Öğretmenlik Mesleğine Bağlılık Ölçeği” ve “Öğretmenlik Mesleği Yeterlilik Ölçeği” ölçeklerine verdikleri yanıtların aritmetik ortalama ve standart sapma gibi betimsel istatistikleri hesaplanmıştır. Ardından, öğretmenlerin kişisel ve mesleki bazı özelliklerine göre, öğretmenlik mesleki bağlılıkları ve öğretmenlik mesleği yeterlikleri hakkındaki algılarının farklılaşıp farklılaşmadığı incelenmiştir. Cinsiyet değişkenine göre yapılan karşılaştırmada bağımsız gruplar t-testi, mesleki kıdem, yaş ve değişkenlerine göre yapılan karşılaştırmalarda ise tek yönlü varyans (ANOVA) analizi kullanılmıştır. Araştırma bulgularına göre mesleki bağlılık ve öğretmenlik genel yeterlikleri arasında anlamlı bir farklılık olmadığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Relationships Between Teachers and Professional Skills
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to study the relationship between the professional commitments of teachers who work in the Zonguldak province and their professional qualifications.  It has been studied whether teachers' professional commitment perceptions and professional skill skills show significant differences in terms of different variables. This research is a work based on the visual scan model. The study’s work group in Zonguldak province in 2021-2022 educational year forms 100 teachers (N=100) working in public and private schools associated with the Ministry of National Education. In the analysis of their data, first and for the purpose of exhibiting their opinions on the levels of commitment to the teaching profession and the skills of the teaching profession, the visual statistics of the responses they give to the scales of the "Teacher's Qualification Scale" and the "Teacher's Qualification Scale" are calculated, such as the arithmetic average and the standard deviation. Then, according to some personal and professional characteristics of teachers, it was studied whether their perceptions of teaching professional liabilities and teaching professional qualifications differed or not. In comparison based on gender variables, independent groups have been tested, comparisons based on professional age, age and variables have been used one-way variance (ANOVA) analysis. Research finds that there is no significant difference between professional commitment and teaching skills.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 21
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini