Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 4
Sağlık Davranışlarını İyileştirmede Hasta Aktiflik Düzeyinin Rolü: Kesitsel Bir Çalışma
2022
Dergi:  
International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)
Yazar:  
Özet:

COVID-19 salgını ile birlikte bireylerin sağlık davranışlarının önemi bir kez daha anlaşılmıştır. Aşırı kilolu, sigara içen ve düzenli egzersiz yapmayan bireylerin salgından daha çok olumsuz etkilendiği bilinmektedir. Bu süreçte sağlık davranışlarını iyileştirebilecek yaklaşımların belirlenmesine ihtiyaç olduğu görülmektedir. Bu çalışmada bu yaklaşımlardan biri olabileceğini düşündüğümüz Hasta Aktiflik Düzeyini (HAD) ele aldık ve HAD'ın sağlık davranışları ile ilişkisini inceledik. Kolayda örnekleme yöntemi kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini Kahramanmaraş ilindeki üniversite hastanesine gelen 402 hasta oluşturmuştur. Tanımlayıcı istatistikler ve t-testi tekniği kullanılmıştır. HAD skorları yüksek olan hastaların, en düşük HAD skorlarına sahip hastalara kıyasla, daha fazla egzersiz yapma ve daha az sigara kullanma olasılıkları anlamlı derecede daha yüksekti. Benzer şekilde, hasta aktivasyonu yüksek olan bireylerin daha az kilolu olduğu bulundu. Bu veriler ışığında, hasta aktiflik düzeyinin artırılmasının, bireylerin iyilik hallerinin iyileştirilmesi için ülkeler tarafından çok önemli bir politik araç olarak görülmesi gerektiği ifade edilebilir. Hastalar için broşürler ve eğitim videoları hazırlamak, aktiflik düzeyini artırmak için önemli bir etkiye sahip olabilir.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Patient Activity Level In Improving Health Behavior: A Cutting-edge Study
2022
Yazar:  
Özet:

With the COVID-19 epidemic, the importance of individual health behavior has been again understood. It is known that people with overweight, smoking and non-exercise are more affected by the epidemic. In this process, it is necessary to identify approaches that can improve their health behavior. In this study, we discussed the Patient Activity Level (HAD) that we thought could be one of these approaches and studied the relationship of HAD to health behaviors. The method of sampling is easy to use. The study was sampled with 402 patients from the university hospital in Kahramanmaraş. Identifying statistics and T-test techniques have been used. Patients with high HAD scores had significantly higher chances of doing more exercise and smoking compared to patients with lowest HAD scores. Similarly, individuals with high patient activation were found to have less weight. In light of these data, it can be stated that increasing patient activity should be seen by the countries as a very important political tool for improving the well-being of individuals. Preparing brochures and educational videos for patients can have a significant impact on increasing activity levels.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








International Journal of Disciplines Economics & Administrative Sciences Studies (IDEASTUDIES Journal)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 471
Atıf : 333
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini