Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 7
Açıköğretim Sisteminde Çevrimiçi Öğrenci Topluluklarına Katılan Öğrenenlerin Çeşitli Değişkenler Açısından İncelenmesi
2023
Dergi:  
Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Günümüzde bilgi ve iletişim teknolojilerinin beraberinde getirdiği internet temelli gelişmeler, açık ve uzaktan öğrenenlere farklı kanallar aracılığıyla çeşitli öğrenme ortamlarının sunulmasına imkân tanımıştır. Bu ortamlardan biri de çevrimiçi öğrenci topluluklarıdır. Öte yandan, uzaktan öğrenme ortamlarında bu topluluklardaki öğrenenlerin dijital ayak izleri takip edilebilmekte ve çok çeşitli verilerin depolanması mümkün hale gelmektedir. Öğrenme analitikleri olarak adlandırılan öğrenenlerin bu dijital ayak izleri, eğitimsel veri madenciliği stratejileri vasıtasıyla öğrenme sürecinin derinlemesine bir biçimde incelenerek etkili ve verimli eğitimsel kararların alınmasını sağlamaktadır. Bu nicel çalışmada, öğrenenlere açık ve uzaktan öğrenme fırsatı sunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi Anadolum eKampüs platformunda yer alan ve yine platform üzerinden erişilebilen çevrimiçi öğrenci topluluklarının incelenmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, Anadolum eKampüs platformunda yer alan sekiz toplulukta bulunan öğrenenlerin çeşitli analitik verileri açısından profilleri incelenmiştir. Bu bağlamda, hangi toplulukta ne tür demografik özelliklere sahip öğrenenlerin yer aldığı, öğrenenlerin hangi demografik özelliklerinin birbirleriyle benzerlik ve farklılık taşıdığı ile topluluklar arasında nasıl bir demografik örüntünün olduğu irdelenmiştir. Son olarak, çalışmada bulgulara ilişkin tartışmalar ve ileri araştırmalara ilişkin öneriler sunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Studying Students Who Participate In Online Student Communities In The Open Education System From A Variety Of Variables
2023
Yazar:  
Özet:

Today, the internet-based developments brought together by information and communication technologies have made it possible to offer open and remote learning through different channels a variety of learning environments. One of these environments is online student communities. On the other hand, in the distance learning environments, the digital footprints of students in these communities are being tracked and the storage of a wide variety of data is made possible. These digital footprints of learners, called learning analytics, ensure that effective and efficient educational decisions are made by deepening the learning process through educational data mining strategies. This quantitative study aims to study online student communities located on the Anadolu University Open Education System Anadolum eCampus platform, which offers students the opportunity to learn open and remote, and which can be accessed again through the platform. For this purpose, the profiles of students in eight communities located on the Anadolum eCampus platform have been studied in terms of various analytical data. In this context, it is questioned in which community the demographic characteristics of the learners are included, which demographic characteristics of the learners are similar and different to each other, and what demographic pattern is between the communities. Finally, the study presented discussions on the findings and recommendations on advanced research.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Açıköğretim Uygulamaları ve Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 101
Atıf : 683
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini