Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
Bankalarin Tasarruf Mevduatlari Ile Tasarruf Katilim Fonlarinin Secili Makroekonomik ve Finansal Gostergeler Ile İliskisi Uzerine Ekonometrik Bir Analiz
2023
Dergi:  
Alanya Akademik Bakış
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Türkiye’de bankaların tasarruf mevduatları ve tasarruf katılım fonları hesaplarının seçili makroekonomik ve finansal faktörler ile ilişkisi incelenmiştir. Johansen eşbütünleşme testi bulgularına göre her iki modelde seriler arasında uzun dönemli ilişki tespit edilmiştir. Uzun dönem VECM bulgularında, döviz kuru, enflasyon ve altın fiyatlarının bağımlı değişkenler üzerinde pozitif ve istatistiki açıdan anlamlı etkilerinin olduğu tespit edilmiştir. Döviz kuru, enflasyon ve altın fiyatlarının, tasarruf katılım fonlarını daha fazla etkilediği görülmüştür. BİST-100 endeksi ile bağımlı değişkenler arasında istatistiki açıdan anlamsız ve negatif bir ilişki tespit edilmiştir. Faiz oranı ile sadece tasarruf mevduatları arasında istatistiksel açıdan anlamlı ve pozitif bir ilişki söz konusudur. Son olarak seriler arasındaki nedensellik ilişkileri Toda-Yamamoto testi ile sınanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

An Econometric Analysis On The Relationship Of Banks' Savings Deposits and Savings Participation Funds With Selected Macroeconomic and Financial Indicators
2023
Yazar:  
Özet:

In this study, the relationship between savings deposits and savings participation fund accounts of banks in Turkey and selected macroeconomic and financial factors is analysed. According to the Johansen cointegration test findings, a long-run relationship was found between the series in both models. In the long-run VECM findings, it is found that exchange rate, inflation and gold prices have positive and statistically significant effects on the dependent variables. Exchange rate, inflation and gold prices are found to affect savings participation funds more. There is a statistically insignificant and negative relationship between the BIST-100 index and the dependent variables. There is a statistically significant and positive relationship between the interest rate and only savings deposits. Finally, the causality relationships between the series are tested by Toda-Yamamoto test.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Alanya Akademik Bakış

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 381
Atıf : 884
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini