Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 66
 İndirme 15
 Sesli Dinleme 1
OKUL ÖNCESİ DÖNEMİ ÇOCUKLARDA UYUM VE DAVRANIŞ PROBLEMLERİYLE BAŞA ÇIKMADA AİLENİN ROLÜ
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı okul öncesi dönemi çocuklarda uyum ve davranış problemlerinin ortaya çıkmasında ve bu problemlerle mücadele sürecindeki aile rolünün öğretmen görüşlerine göre değerlendirilmesidir. Bu amaç doğrultusunda nitel araştırma yöntemlerinden olgubilim deseni kullanılmıştır. Çalışmada Elazığ il merkezinde görev yapan 40 okulöncesi öğretmenine 7 sorudan oluşan yarı yapılandırılmış görüşme formu uygulanmış ve elde edilen veriler içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Öğretmenlerin sınıflarında sıklıkla hırçın olma, anneye bağlılık, ağlama ve paylaşımcı olmama gibi davranış problemleriyle karşılaştıklarını; bu problemlerle mücadele sürecinde çocuk ile konuşma, aile ile işbirliği, olumlu davranışı ödüllendirme, uzman görüşüne başvurma, sabırlı olma, güleryüzlü ve merhametli olma yöntemlerini sıklıkla kullandıklarını ve ailelerin çocuğa şiddet uygulama, mükemmeliyetçi olma, fazla ilgi gösterme, tutarsız ebeveyn tutumları ve ekonomik durumlarının düşük olması gibi davranışlarının çocuklarda uyum ve davranış problemlerinin ortaya çıkmasında etkili olduğunu ifade ettikleri tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The role of the family in coping with children's behavioral and adaptation problems
2021
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the role of the family in the process of combating these problems in the emergence of harmony and behavioral problems in the pre-school period and according to the teacher’s opinions. For this purpose, the methods of research have been used. The study applied a semi-structured interview form consisting of 7 questions to 40 pre-school teachers who worked in the Elazığ province center and the data obtained was evaluated by content analysis. It has been found that teachers often face behavioral problems in their classrooms, such as being harsh, commitment to the mother, crying and not being shared; that they often use the methods of speaking with the child, cooperating with the family, rewarding positive behavior, applying to the expert opinion, being patient, laughing and compassionate, and that their behaviors, such as violence against the child, being perfectionist, exaggerating interest, disconnected parental attitudes and low economic conditions, are effective in the development of children’s harmony and behavioral problems.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.643
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)