Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 37
 Sesli Dinleme 1
Bulgaristan’da Yayımlanan Mozaik Dergisinin Türkçe Eğitimi ve Kültür Aktarımı Açısından Değerlendirilmesi
2018
Dergi:  
Uluslararası Türkoloji Araştırmaları ve İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bulgaristan, 750 bin ile 1 milyon arasında olan Türk nüfusu ile Türklerin en yoğun yaşadığı Batı Trakya ülkesidir. Bu nedenle orada yaşayan Türk çocuklarının eğitim ve kültür sorunları geçmişten bugüne önem arz etmektedir. Ülkedeki Türkçe ana dili dersleri 1999’dan bu yana devam etse de ders saatlerinin yetersizliği vb. çeşitli engeller nedeniyle Türkçe eğitimi yeterli olmamaktadır. “Mozaik” dergisi bu eksikliğin giderilmesi amacı ile 2007-2012 yılları arasında Şumnu Nazım Hikmet Kültür Evi bünyesinde çıkarılmış Türkçe bir dergidir. Bu çalışmada “Mozaik” dergisinin ilk 40 sayısı, Türkçe eğitimi ve kültür aktarımı açısından değerlendirilmiştir. Amaç dergiyi bilimsel ölçütler ışığında inceleyerek Türkçe ve Türk kültürünün kazanılmasına ne derecede katkılar sağladığını ortaya koymak, varsa eksikliklerini tespit ederek bu tür yayınların yaygınlaşmasına vesile olmaktır. Mozaik çocuk ve gençlik dergisinin tüm sayıları tasnif edildikten sonra içeriği MEB Türkçe dersi ve Yurt dışındaki Türk çocukları için hazırlanan Türkçe ve Türk Kültürü Öğretim Programı kazanımları, dış yapısı Talim Terbiye Kurulunun Türkçe Ders Kitabı İnceleme Ölçütlerine göre incelenerek yorumlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of Mosaic Magazine, Published In Bulgaria, In Terms Of Education and Cultural Transfer
2018
Yazar:  
Özet:

the turkish population between 750 thousand and 1 million is the western country where turkish people live in the most dense, so there are educational and cultural problems of turkish children living there from the past to present, as well as the main language classes in the country have been continued since 1999, as well as the lack of course hours, etc. “mozaik” magazine is not enough for the purpose of eliminating this deficiency, and among the years of 2007, it is a kind of journal that has been taken out in the culture house of the past “mozamet” and the number of studies prepared in the turkish language of cultures and the turkish cultures were evaluated in terms of the turkish language and the scientific education of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish culture and the turkish language of the turkish language of the turkish language and the turkish culture and the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language of the turkish language

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Uluslararası Türkoloji Araştırmaları ve İncelemeleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 66
Atıf : 57
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini