Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 1
Dijital Şiddet ve Sosyal Medya Üzerine Bibliyometrik Bir Araştırma
2024
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, sosyal medyada yaşanan dijital şiddeti ve şiddetle bağlantılı kavramları detaylı bir şekilde anlamayı hedeflemektedir. Çalışma, dijital şiddetin tehdit, taciz ve siber zorbalık gibi çeşitli biçimlerini içermekte ve bu şiddet türlerinin sosyal medya platformlarındaki görünümünü incelemeyi amaçlamaktadır. Çalışmanın önemi, dijital şiddetin artan bir sorun olmasıyla birlikte, sosyal medyanın bu şiddetin hem yayılmasında bir araç olarak kullanılmasının hem de bu şiddeti ele almak için bir platform olarak işlev görmesinin vurgusunu yapmaktadır. Bu bağlamda, çalışma dijital şiddet ve sosyal medya ilişkisini anlamak adına önemli bir adım olarak öne çıkmaktadır. Araştırmada, mevcut bilgileri derlemek ve analiz etmek amacıyla bibliyometrik bir yöntem kullanılmıştır. Bu şekilde, dijital şiddetin sosyal medya ile ilişkisine dair daha derinlemesine bilgi elde edilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir. Çalışmada, "dijital şiddet" ve "sosyal medya" kavramlarına odaklanarak WEB of Science veri tabanında yer alan 20 çalışma incelenmiştir. Çalışmaların 2016 yılında başladığı ve en fazla çalışmanın iletişim alanında yapıldığı belirlenmiştir. Çalışmaların coğrafi dağılımında ise en fazla çalışmanın Kanada ve İngiltere'de olduğu gözlemlenmiştir. Ancak Türkiye'den WEB of Science kategorisinde herhangi bir çalışma bulunamamış olması dikkat çekicidir. Kurumsal açıdan incelendiğinde, en fazla çalışmanın York ve Coimbra Üniversitelerinde olduğu tespit edilmiştir. Ortak anahtar kelime analizi sonuçları, çalışmaların en az "sosyal medya platformları", "dijital kültür", "siber şiddet", "cinsiyet çalışmaları", "dijital teknolojiler" ve "toksik erkeklik" gibi konulara odaklandığını ortaya koymuştur.

Anahtar Kelimeler:

Digital Violence and Social Media: A Bibliometric Study
2024
Dergi:  
TRT Akademi
Yazar:  
Özet:

This research aims to comprehensively understand digital violence on social media and related concepts. The study encompasses various forms of digital violence, including threats, harassment, and cyberbullying, and aims to examine the manifestation of these types of violence on social media platforms. The significance of the study lies in highlighting the dual role of social media as both a tool for the spread of digital violence and a platform for addressing and combating such violence, especially given the increasing prevalence of digital violence. In this context, the study stands out as a crucial step in comprehending the relationship between digital violence and social media. To compile and analyze existing information, a bibliometric method was employed in the research. This approach seeks to contribute to a deeper understanding of the connection between digital violence and social media. Focusing on the concepts of "digital violence" and "social media," 20 studies from the WEB of Science database were examined. The studies were found to have commenced in 2016, with a predominant concentration in the field of communication. Regarding geographical distribution, the majority of the studies were observed in Canada and the United Kingdom, while the absence of any studies from Turkey in the WEB of Science category is noteworthy. From an institutional perspective, the highest number of studies originated from York and Coimbra Universities. Results of the keyword analysis indicated that the studies focused on topics such as "social media platforms," "digital culture," "cyber violence," "gender studies," "digital technologies," and "toxic masculinity."

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










TRT Akademi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 417
Atıf : 1.567
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini