Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 79
 İndirme 13
 Sesli Dinleme 1
Cumhuriyet Döneminde Bayındırlık Faaliyetleri (1923-1950)
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

Türkiye Cumhuriyeti ilân edildiği zaman, toplum hayatının diğer alanlarında olduğu gibi bayındırlık sahasında da çok büyük ihtiyaçlar vardı. Yeni devlet kurulduğu zaman bayındırlık alanında yeni hamleler gerçekleştirilmiştir. Karayolları, demiryolları, denizyolları ve posta hizmetleri gibi ulaştırma alanlarında, limanların inşaında, bataklık kurutma ve sulama gibi su işleri alanında, kalkınma programlarının düzenlenmesinde ve mesken problemlerinin çözülmesi ile büyük devlet binalarının yapılmasında büyük bir faaliyet içerisine girilmiştir. Bu konularda genel olarak iktisatçılar ve teknik elemanlar tarafından akademik çalışmalar yapılmıştır. Konuya bir de tarihçi gözü ile bakarak, bu çalışmamızda, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bütçe görüşmelerinden elde ettiğimiz bilgileri işleyerek literatüre katkı yapılmıştır. Böylece konunun eksik kalmış kısımlarının tamamlanması sağlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Republican activities during the Republican period (1923-1950)
2018
Dergi:  
History Studies
Yazar:  
Özet:

When the Republic of Turkey was announced, there were great demands in the field of suburbanity, as in other areas of society’s life. When the new state was established, new movements were carried out in the suburban area. In transport areas such as roads, railways, seaways and postal services, the construction of ports, water affairs such as water drying and irrigation, the organization of development programmes and the resolution of housing problems and the construction of large state buildings have entered into a large activity. Academic studies on these subjects are generally conducted by economists and technical elements. Looking at the topic with a historical look, in this work we have contributed to literature by processing the information we obtained from the Greater National Assembly Budget talks. This is the result of the completion of the missing parts of the subject.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










History Studies

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.214
Atıf : 390
History Studies