Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 8
Yükselen Piyasalarda Ekonomik Büyüme ve Doğrudan Yabancı Yatırımların Co2 Salınımı Üzerindeki Etkisi: Panel Veri Analizi
2020
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı yükselen piyasa ekonomilerinde ekonomik büyüme ve doğrudan yabancı yatırımların karbondioksit salınımı üzerindeki etkisini incelemektir. Çalışmanın kapsamı yükselen piyasa ekonomileri ve 1990-2016 dönemidir. Çalışmada yöntem olarak yatay kesit bağımlılık testi, homojenite testi ve AMG katsayı tahmincisi kullanılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre ekonomik büyüme ve doğrudan yabancı yatırımlardaki %1’lik bir artışın karbondioksit salınımını sırasıyla 0.1462 ve 0.0032 arttırdığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Economic Growth In Rising Markets and The Impact Of Foreign Investments On Co2 Emissions: Panel Data Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to examine the impact of economic growth and foreign direct investment on carbon dioxide emissions in emerging market economies. The scope of the study is the rising market economies and the 1990-2016 period. The study used the method of the horizontal cut addiction test, the homogenity test and the AMG ratio forecast. According to the results obtained, economic growth and an increase of 1% in foreign direct investments increased carbon dioxide emissions by 0.1462 and 0.0032 respectively.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.500
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini