Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 4
 İndirme 6
İlköğretim İngilizce Ders Kitaplarında İletişimsel Dil Yaklaşımı
2023
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada ilköğretim İngilizce ders kitaplarındaki etkinliklerin iletişimsel dil yaklaşımına karşılama durumunun belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırma doküman incelmesine dayalı nitel bir çalışma olarak desenlenmiştir. Çalışmada Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2 – 8 . sınıflar için hazırlanan İngilizce ders kitapları incelenmiştir. Doküman analizinde araştırmacılar tarafından hazırlanmış olan kontrol listesi kullanılmıştır. Verilerin analizinde betimsel analiz yapılmış ve analizlerin güvenirliğinde araştırmacılar arası görüş birliği . 93 olarak belirlenmiştir. Araştırma sonucunda etkinliklerin ağırlıklı olarak speaking (konuşma) ve listening (dinleme) becerilerini geliştirmeye yönelik olduğu ve bu becerilerin diyalog üretme, çeşitli yayınların dinlenmesi ve nispeten de bir düşüncenin canlandırılması türündeki etkinliklerle desteklendiği belirlenmiştir. Reading (okuma) becerisinin ise her sınıf düzeyindeki etkinliklerde kısmen desteklendiği ve ilköğretim ikinci kademeden itibaren writing (yazma) becerilerinin geliştirilmesine yönelik etkinliklere ders kitaplarında daha fazla yer verildiği sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca, ilköğretim ikinci kademedeki sınıf düzeylerindeki ders kitaplarındaki etkinliklerin takım olma bilincinin daha çok desteklediği, ilerleyen kademelerde düşünme ve araştırma etkinlikleri ile tartışma türündeki etkinliklere daha fazla yer verildiği belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Primary English Language Access To Communications In English Teaching Books
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the status of activities in primary English curricula meet the communication language approach. The research is designed as a quality study based on the examination of documents. The study examined English lessons prepared by the Ministry of National Education for 2 - 8th classes. The document analysis used a checklist prepared by the researchers. In the analysis of the data the visual analysis was made and the reliability of the analyses was made by the researchers’ opinion coalition. 93 is identified. The research finds that the activities are mainly aimed at developing speaking (speaking) and listening (hearing) skills and that these skills are supported by activities in the form of dialogue production, the rest of various publications and the relatively revitalization of one thought. Reading (read) skills are partly supported in the activities at each class level and from the second stage of primary education to the activities aimed at developing writing (writing) skills, the conclusion is that more places are placed in the lessons. Furthermore, it has been determined that the activities in the classrooms at the second stage of primary education are more supported by the team awareness, and that more space is given to the activities in the way of thought and research and discussion in the advanced stages.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.023
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi