Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 75
 İndirme 27
Cocuk ve Genclik Sanat Muzesinin Gorsel Sanatlar Egitimine Katkisi
2019
Dergi:  
Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Türkiye’de yeni bir kavram olan Çocuk ve Gençlik Sanat Müzelerinin görsel sanatlar eğitimine katkısını ders öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda araştırmaktır. Bu doğrultuda araştırmada nitel araştırma yöntemleri olarak Veri toplama yöntemlerinden durum çalışması yapılmıştır. Araştırma yöntemlerinden Literatür taraması modeli ve yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi uygulanmıştır. Buna bağlı olarak konu ile ilgili dünyada bulunan örnekleri ve ülkemizde benzer uygulamaları araştırılarak alansal çıkarımlarda bulunulmuştur. Konya’nın Ereğli ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapan 21 öğretmen ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yarı yapılandırılmış form ile görüşmelerden elde edilen nitel veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırmada, müze eğitiminin verilmesi konusunda eksiklikler saptanıp, öğretmenlerin öğrencileri müzeye götürme oranlarının az olduğuna müzede sanat eğitiminde kavramsal ve uygulama çalışmalarını az oranda gerçekleştirdikleri sonucuna varılmıştır. Fakat müze eğitiminin gerekliliği, ülkemizde var olmayan Çocuk ve Gençlik Sanat Müzelerinin olası kazanımları ve bu kazanımların sanat eğitimine katkısı hususunda ilgili literatürleri destekleyen söylemlerde bulunmuşlardır. Çocuk ve Gençlik Sanat Müzesinin çocuklara, gençlere ve öğretmenlere olumlu yönde kazanımlar sağlayacağı ve sanat eğitimine kayda değer katkı sağlayacağı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Contribution To The Education Of Visual Arts Of The Children and Youth Art Museum
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to investigate the contribution of the children and youth art museums, which is a new concept in Turkey, to the education of visual arts in accordance with the opinions of the teachers. In this way, the research methods of quality research; data collection methods have been conducted by the state study. The research methods of the Literature scan model and the semi-configured conversation method have been applied. According to this, examples of the subject in the world and similar practices in our country have been found in alansal findings. In the Ereğli district of Konya, discussions were held with 21 teachers working as visual arts teachers in the schools associated with the Ministry of Education. Qualitative data obtained from interviews with a semi-configured form is subject to content analysis. The research has found shortcomings in the provision of museum education and found that teachers have a low rate of leaving students to the museum; they have done less concrete and practical work in the museum art education. But the need for museum education has been found in statements that support the relevant literature on the possible achievements of the Children and Youth Art Museums that do not exist in our country and the contribution of these achievements to the art education. The Museum of Art for Children and Youth has concluded that it will provide children, young people and teachers with positive benefits and will make a significant contribution to the art education.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı; Türkiye’de yeni bir kavram olan Çocuk ve Gençlik Sanat Müzelerinin görsel sanatlar eğitimine katkısını ders öğretmenlerinin görüşleri doğrultusunda araştırmaktır. Bu doğrultuda araştırmada nitel araştırma yöntemleri olarak; Veri toplama yöntemlerinden durum çalışması yapılmıştır. Araştırma yöntemlerinden Literatür taraması modeli ve yarı yapılandırılmış görüşme yöntemi uygulanmıştır. Buna bağlı olarak konu ile ilgili dünyada bulunan örnekleri ve ülkemizde benzer uygulamaları araştırılarak alansal çıkarımlarda bulunulmuştur. Konya’nın Ereğli ilçesinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda Görsel Sanatlar öğretmeni olarak görev yapan 21 öğretmen ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Yarı yapılandırılmış form ile görüşmelerden elde edilen nitel veriler içerik analizine tabi tutulmuştur. Araştırmada, müze eğitiminin verilmesi konusunda eksiklikler saptanıp, öğretmenlerin öğrencileri müzeye götürme oranlarının az olduğuna; müzede sanat eğitiminde kavramsal ve uygulama çalışmalarını az oranda gerçekleştirdikleri sonucuna varılmıştır. Fakat müze eğitiminin gerekliliği, ülkemizde var olmayan Çocuk ve Gençlik Sanat Müzelerinin olası kazanımları ve bu kazanımların sanat eğitimine katkısı hususunda ilgili literatürleri destekleyen söylemlerde bulunmuşlardır. Çocuk ve Gençlik Sanat Müzesinin; çocuklara, gençlere ve öğretmenlere olumlu yönde kazanımlar sağlayacağı ve sanat eğitimine kayda değer katkı sağlayacağı sonucuna varılmıştır.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Gazi Eğitim Bilimleri Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 1.109
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini