Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 50
 İndirme 21
İlköğretim Okullarında Görev Yapan Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Meslekle İlgili Hedef ve Sorumlulukları ve Beden Eğitimi Dersine İlişkin Eğitim Öğretim Yaklaşımları
2009
Dergi:  
SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; Ankara’da ilköğretim okullarında görev yapan beden eğitimi öğretmenlerin, meslekle ilgili hedef ve sorumlulukları ve beden eğitimi dersine ilişkin eğitim öğretim yaklaşımlarını tespit etmektir. Çalışmada ayrıca öğretmenlerin kişisel bilgilerine göre meslekle ilgili hedef ve sorumlulukları ve beden eğitimi dersine ilişkin eğitim öğretim yaklaşımları arasında farkın ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Çalışma grubunu, Ankara’da 76 ilköğretim okulunda görev yapan 94 beden eğitimi öğretmeni oluşturmaktadır. Çalışmada veriler anket yoluyla elde edilmiştir. Anket üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm; kişisel bilgileri, ikinci bölüm; öğretmenlerin meslekle ilgili hedefleri, üçüncü bölüm ise; öğretmenlerin beden eğitimi dersine ilişkin eğitim-öğretim yaklaşımlarını kapsamaktadır. Çalışmada anketin güvenilirlik katsayısı α : .86 olarak bulunmuştur. Verilerin analizinde frekans ve yüzde dağılımları kullanılmış, öğretmenlerin kişisel bilgilerine göre anket görüşlerinde fark olup olmadığını tespit etmek için t- Testi ve Tek Yönlü Varyans Analizi, p< 0.05 anlamlılık düzeyinde analiz edilmiştir. İstatistiksel olarak farkın anlamlı çıktığı ölçümlerde farkın nereden kaynaklandığını tespit etmek için POTHOC uygulanarak TUKEY- HSD yöntemi kullanılmıştır. Sonuç olarak, öğretmenlerinin anketteki eğitim ve öğretim yaklaşımlarıyla ilgili görüşlere tamamen katıldıkları tespit edilmiştir. Öğretmenler, meslekle ilgili hedef ve sorumluluklarında “kendilerini geliştirmek” şeklinde belirtilmişlerdir. Çalışmada ayrıca öğretmenlerinin eğitim durumları (lisans-yüksek lisans), hizmet süreleri, katıldıkları hizmet içi eğitim kursları ve okullarında spor salonu olup olmadığına göre anket görüşlerinde anlamlı farklılıklar tespit edilmiştir (p< 0.05)

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




SPORMETRE Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 761
Atıf : 7.319
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini