Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 5
İNGİLİZ BASININDA MİLLÎ MÜCADELE DÖNEMİNDE AYDIN
2022
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada İngiliz basınındaki haber ve yazılardan faydalanılarak Millî Mücadele dönemi boyunca Aydın’daki gelişmeler değerlendirilmiştir. Çalışmanın amacı, bir müttefik devlet olan Yunanistan’ın Aydın ve çevresindeki işgal faaliyetlerinin başka bir müttefik devlet olan İngiltere basını tarafından okuyucuya sunuş şeklinin ortaya çıkarılmasıdır. Yunan ordusunun Aydın ve çevresindeki işgal faaliyetleri İngiliz basını tarafından dikkatle takip edilmiş ve konu ile ilgili basında çokça haber ve makalenin yer aldığı tespit edilmiştir. İngiliz basınının bölgedeki Yunan işgalini sıkıca takip etmiş olmasının başlıca sebebi bölgedeki yoğun İngiliz ekonomik faaliyetleri olup İngiliz basınında sık olarak Yunan işgallerinin İngiliz çıkarlarına etkisi sorgulanmıştır. Böyle olmakla birlikte bu durum İngiliz basını vasıtasıyla Yunan işgaline dair önemli bilgilerin okuyucuya duyurulmasına sebep olmuştur. Bugüne dek böyle bir çalışmanın yapılmamış olması bu araştırmanın yapılmasının temel motivasyon kaynağı olmuştur. Bu araştırmada karşılaştırmalı analiz yöntemi kullanılmıştır. Buna göre öncelikle araştırılan konu ile ilgili olan haber ve yazılar tespit edilmiştir. Ardından objektiflik ilkesi esas alınarak ilgili haber ve yazılar tasnif edildikten sonra değerlendirmeye alınmıştır. Son aşamada değerlendirilmesine karar verilen haber ve yazıların içeriği yerli kaynaklardaki bilgiler ile kıyaslandıktan sonra araştırma kapsamına alınmıştır. Propaganda amaçlı yazıldığı ve gerçeklerle bağdaşmadığı açık bir şekilde tespit edilebilmiş olan haber ve yazılar araştırma kapsamının dışında tutulmuştur. Çalışmanın en önemli bulguları, Yunan ordusu tarafından Aydın ve çevresinde işlenmiş olan insanlık dışı suçlar ile ağır katliamların İngiliz basınında yer almış olması ve bölgede Yunanlıların istenmediklerinin açıkça belirtilmiş olmasıdır.

Anahtar Kelimeler:

Aydin In The British Press In The National Struggle Period
2022
Dergi:  
DTCF Dergisi
Yazar:  
Özet:

In this paper, the developments in Aydın during the National Struggle period were evaluated by making use of the news and articles in the English press. The aim of the study is to reveal the way in which the occupation activities of Greece, an Allied member, in and around Aydın were presented to the reader by the press of another Allied member, England. The occupation activities of the Greek army in Aydın and its surroundings were carefully followed by the British press and it was determined that there were many news and articles in the press on the subject. The main reason why the British press closely followed the Greek occupation in the region was the intense British economic activities in the region, and the British press frequently questioned the effect of the Greek occupations on British interests. However, this situation caused important information about the Greek occupation to be announced to the reader through the British press. The fact that such a study has not been conducted so far has been the main motivation for this research. In this study, comparative analysis method was used. Accordingly, firstly, news and articles related to the subject of the research were determined. Then, based on the principle of objectivity, the relevant news and articles were evaluated after being classified. The content of the news and articles that were decided to be evaluated at the last stage were included in the scope of the research after being compared with the information in domestic sources. The news and articles that could be clearly identified as being written for propaganda purposes and inconsistent with the facts were excluded from the scope of the research. The most important findings of the study are that the inhuman crimes and heavy massacres committed by the Greek army in Aydın and its surroundings took place in the British press and it was clearly stated that the Greeks were not wanted in the region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
DTCF Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.749
Atıf : 5.130
DTCF Dergisi