Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Çevik Liderlik ve Yenilikçi Davranışların Psikolojik Güçlendirmeye Olan Etkisinin İncelenmesi
2023
Dergi:  
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada çevik liderlik ve yenilikçi davranışların psikolojik güçlendirmeye ve boyutlarına olan etkisi incelenmiştir. Araştırmada kullanılan anket formunda, “Çevik Liderlik Ölçeği'', “Yenilikçi Davranışlar Ölçeği” ve “Psikolojik güçlendirme Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Türkiye genelinde faaliyet gösteren bilgi ve iletişim sektöründe çalışan 410 kişi oluşturmuştur. Elde edilen verilerin analizi SPSS 21.0 ile yapılmış ve %95 güven düzeyinde çalışılmıştır. Parametrik olan test teknikleri kullanılmış, ölçek puanları arasındaki ilişki Pearson korelasyon, etki ise regresyon analizi ile incelenmiştir. Analiz sonuçları, çevik liderlik ve yenilikçi davranışların psikolojik güçlendirmeye ve yetkinlik, özerklik, etki boyutlarına etkisinin olduğunu göstermiştir. Bunun yanı sıra anlam boyutuna etkisinin olmadığı tespit edilmiştir. Araştırma psikolojik güçlendirmeyi teşvik etmede çevik liderliğin ve yenilikçi davranışın önemini vurgulamaktadır. Sonuç bölümünde de liderlikte başarıyı yakalamak için çevik yönden gelişmenin gerekliliği ve önemi üzerinde durulmuş ve yenilikçi davranışların ve psikolojik güçlendirmenin arttırılması amacıyla iş hayatına yönelik öneriler sunulmuştur. Örgütler, çevik liderler geliştirmek, yenilikçi davranışları teşvik etmek ve çalışanlar arasında psikolojik güçlendirmeyi geliştirmek doğrultusunda hareket etmelidirler.

Anahtar Kelimeler:

A Study On The Impact Of Agile Leadership and Innovative Behaviors On Psychological Empowerment
2023
Yazar:  
Özet:

This study focuses on the impact of agile leadership and innovative behaviours on psychological empowerment and its dimensions via a questionnaire form based on the "Agile Leadership Scale", "Innovative Behaviours Scale", and "Psychological Empowerment Scale". The study sample comprises 410 people in the Turkish information and communication industry. The data obtained were analysed with SPSS 21.0 with %95 credibility. Parametric test techniques were used, and the relationship between the scale scores was analysed by Pearson correlation, and regression analysis was used to analyse its effect. The analysis showed that agile leadership and innovative behaviours affect psychological empowerment and the dimensions of competence, autonomy and impact. However, no effect on the meaning dimension can be found. The study highlights the importance of agile leadership and innovative behaviour in encouraging psychological empowerment. The conclusion emphasises that agile improvement is essential to success and how to boost innovative behaviour and psychological empowerment in business. Organisations should take action to improve agile leaders, encourage innovative behaviour and boost psychological empowerment among employees. One of the limitations of the study is that it was conducted in only one sector. The results can be compared by conducting research in different sectors. Further studies can be carried out at regular intervals to obtain more comprehensive findings. In the study, 410 samples were reached. By reaching a larger sample, the results can be compared. New models can be created with different variables that affect psychological empowerment. In addition, different quantitative and qualitative methods can be used.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 486
Atıf : 2.229
Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi