Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 84
 İndirme 29
İRAN NÜKLEER KRİZİ VE ZORLAYICI DİPLOMASİ
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi
Yazar:  
Özet:

Diplomasi, başta devletler olmak üzere, uluslararası aktörlerin birbiriyle ilişki kurmasını sağlayan araçların başında gelmektedir. Bu çerçevede literatürde geniş anlamıyla diplomasi, devletlerin dış politika araçlarından biri olarak tanımlanmakta ve devletlerin tüm dış ilişkilerini nitelemektedir. Zamanla iletişim ve ulaşım olanaklarının gelişmesi ile dünyanın stratejik rekabetin ön plana çıktığı bir oyun sahasına dönüşmesi ve başta kitle imha silahlarının geliştirilmesi ve yayılması ile tehdit boyutunun daha da artması sonucunda özellikle barışçıl diplomasi günümüzde eskisinden daha fazla önemli hâle gelmiştir. Barışçıl diplomasinin en önemli ve başarılı türlerinden biri ise zorlayıcı diplomasidir. Zorlayıcı diplomasinin, 2002 yılında ortaya çıkan ve uzun yıllar dünya gündeminin ilk sıralarında yer alan, İran nükleer krizini özellikle askeri ve toplumsal bir yıkıma mahal vermeden çözüm aşamasına getirmesindeki başarısı zorlayıcı diplomasinin önemini uluslararası topluma bir kez daha göstermiştir. Bu başarının barış ve istikrara sağladığı katkıdan hareketle, bu çalışmada İran nükleer krizi ve zorlayıcı diplomasi ele alınmıştır. Zorluk derecesine bakılmaksızın herhangi bir uluslararası kriz karşısında barışçıl ve zorlayıcı diplomasi seçeneğinin kriz yönetimi ve çözümü konusunda en etkili ve en rasyonel seçenek olduğu savunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Iran's nuclear crisis and difficult diplomacy
2020
Yazar:  
Özet:

Diplomacy comes first and foremost into the means that international actors, including states, can interact with each other. In this context, in literature, diplomacy is widely defined as one of the instruments of foreign policy of the states, and it describes all the external relations of the states. With the time and the development of communication and transportation capabilities, the world becomes a playground where strategic competition is on the forefront and the development and spread of mass destruction weapons and the extension of the threat scale, especially peaceful diplomacy has become more important today than before. One of the important and successful forms of peaceful diplomacy is compulsory diplomacy. The success of the forced diplomacy, which emerged in 2002 and has been in the first row of the world agenda for many years, has once again shown the importance of forced diplomacy to the international society in bringing the Iranian nuclear crisis to the solution stage, especially without costing a military and social destruction. Based on the contribution of this success to peace and stability, this study addressed the Iranian nuclear crisis and compulsory diplomacy. A peaceful and compulsory option of diplomacy in the face of any international crisis, regardless of the degree of difficulty, is an effective vertical option in the management and resolution of the crisis.

Anahtar Kelimeler:

Iran Nuclear Crisis and Coercive Diplomacy
2020
Yazar:  
Özet:

Diplomacy is the primary instrument to enable international actors, mainly states, to get into inter-action. Within this context, diplomacy is defined as one of the basic instruments of the foreign policy of the states in the literature and diplomacy characterizes the external interactions of states. Throughout time, with the developments in telecommunication and transportation technologies, the world has turned out to be an area within which the strategic rivalry has come to the forefront and with the proliferation of weapons of mass destruction, the dimension of threat has extended to a level that has increased the importance of peaceful diplomacy. Thus, one of the most important and successful forms of peaceful diplomacy is the coercive diplomacy. The success of the coercive diplomacy has been tested in Iranian nuclear crisis that ranked among the primary issues of the international community, since it could be resolved without a military and social damage. In line with the contribution of coercive diplomacy to peace and stability, the study focuses on Iranian nuclear crisis and coercive diplomacy. It is argued in the study that whatever is the degree of difficulty of an international crisis, peaceful and coercive diplomacy are the most effective and rational options for crisis management and the resolution of crises.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 707
Atıf : 3.848
2023 Impact/Etki : 0.389
Süleyman Demirel Üniversitesi Vizyoner Dergisi