Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 51
 İndirme 20
Ogreti̇m ve Arastirma Sorumluluklarinin Dagiliminin Arastirma Uni̇versi̇teleri̇ Baglaminda İncelenmesi̇
2020
Dergi:  
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı araştırma üniversitelerinin yapılandırılması bağlamında öğretim ve araştırma sorumluluklarının düzenlenmesine ilişkin öğretim üyelerinin görüşlerini ortaya koymaktır. Çalışma, nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseninin bir türü olan çoklu durum çalışması ile desenlenmiştir. Çalışma grubu, amaçlı örnekleme türlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi tekniği ve ölçüt örnekleme tekniği ile oluşturulmuştur. Çalışma grubundaki öğretim üyelerinin 7’si Doçent Doktor, 3’ü Yardımcı Doçent Doktor (doktor öğretim üyesi) ve 3’ü Profesör Doktor unvanlarına sahiptirler. Öğretim üyelerinin görüşleri, yüz yüze görüşme tekniği ile alınmıştır. Öğretim üyelerinin araştırma üniversitelerinin yapılandırılması bağlamında öğretim ve araştırma sorumluluklarının düzenlenmesine ilişkin görüşlerini ortaya koymak amacıyla yarı yapılandırılmış görüşme formu hazırlanmıştır. Araştırma üniversitesi ile ilgili alan yazına ve uzman görüşlerine dayalı olarak hazırlanan görüşme formuna son şekli verildikten sonra öğretim üyeleriyle e-mail veya telefon aracılığıyla iletişim kurulmuş ve öğretim üyelerinden randevu talep edilmiştir. Belirlenen ortak zamanlarda ve ortamlarda yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Ses kaydına alınan tüm görüşmeler kelime işlem programında yazıya dökülmüştür. Araştırmada görüşme ile elde edilen verilerin çözümlenmesi için içerik analizine başvurulmuştur. İçerik analizi için NVIVO 11 nitel analiz programı kullanılmıştır. Analizlere göre araştırma üniversitelerinde öğretim üyelerinin derslere de girmeleri gerektiği ancak araştırma ağırlıklı iş yüküne sahip olmaları gerektiği, araştırmanın ve öğretimin birbirini tamamlayıcı yapıda oldukları, öğretim üyelerinin araştırma yapmaya vakit bulmakta zorlandıkları dolayısıyla ders yüklerinin azaltılması gerektiği ve öğretim üyesinin tercihine ve isteğine göre öğretim ve araştırma sorumluluklarının düzenlenebileceği görüşleri öne çıkmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Distribution Of Teaching and Research Responsibilities To Research Universities
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to show the views of the faculty members on the organization of teaching and research responsibilities in the context of the structure of research universities. The study is designed by multi-state study, which is a type of case study pattern from the quality research patterns. The work group was created using the easy-to-accessful state sample technique and the measurement sample technique from targeted sampling types. 7 of the faculty members in the study group have the titles of Doctor of Doctor, 3 of the Assistant Doctor (doctor's faculty member) and 3 of the Doctor of Professor. The opinions of the teachers are taken by face-to-face conversation technique. A semi-structured interview form is prepared in order to show their views on the organization of teaching and research responsibilities in the context of the structure of research universities of teachers. After the final form of the interview form prepared on the basis of the field text and expert opinions related to the research university, the faculty members were contacted by e-mail or telephone and the faculty members were requested a date. Meetings have been held in the established times and environments. All the conversations recorded are written in the word processing program. The research was applied to content analysis for the analysis of the data obtained by the interview. The NVIVO 11 quality analysis program has been used for content analysis. According to the analyses, the faculties in research universities should also enter classes but must have research-oriented workload, the research and teaching are in complementary structure, the faculties are difficult to find time to do research, and the faculties should be reduced and the teaching and research responsibilities can be arranged according to the faculty’s preference and desire.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı; araştırma üniversitelerinin yapılandırılması bağlamında öğretim ve araştırma sorumluluklarının düzenlenmesine ilişkin öğretim üyelerinin görüşlerini ortaya koymaktır. Çalışma, nitel araştırma desenlerinden durum çalışması deseninin bir türü olan çoklu durum çalışması ile desenlenmiştir. Çalışma grubu, amaçlı örnekleme türlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi tekniği ve ölçüt örnekleme tekniği ile oluşturulmuştur. Çalışma grubundaki öğretim üyelerinin 7’si Doçent Doktor, 3’ü Yardımcı Doçent Doktor (doktor öğretim üyesi) ve 3’ü Profesör Doktor unvanlarına sahiptirler. Öğretim üyelerinin görüşleri, yüz yüze görüşme tekniği ile alınmıştır. Öğretim üyelerinin araştırma üniversitelerinin yapılandırılması bağlamında öğretim ve araştırma sorumluluklarının düzenlenmesine ilişkin görüşlerini ortaya koymak amacıyla yarı yapılandırılmış görüşme formu hazırlanmıştır. Araştırma üniversitesi ile ilgili alan yazına ve uzman görüşlerine dayalı olarak hazırlanan görüşme formuna son şekli verildikten sonra öğretim üyeleriyle e-mail veya telefon aracılığıyla iletişim kurulmuş ve öğretim üyelerinden randevu talep edilmiştir. Belirlenen ortak zamanlarda ve ortamlarda yüz yüze görüşmeler yapılmıştır. Ses kaydına alınan tüm görüşmeler kelime işlem programında yazıya dökülmüştür. Araştırmada görüşme ile elde edilen verilerin çözümlenmesi için içerik analizine başvurulmuştur. İçerik analizi için NVIVO 11 nitel analiz programı kullanılmıştır. Analizlere göre; araştırma üniversitelerinde öğretim üyelerinin derslere de girmeleri gerektiği ancak araştırma ağırlıklı iş yüküne sahip olmaları gerektiği, araştırmanın ve öğretimin birbirini tamamlayıcı yapıda oldukları, öğretim üyelerinin araştırma yapmaya vakit bulmakta zorlandıkları dolayısıyla ders yüklerinin azaltılması gerektiği ve öğretim üyesinin tercihine ve isteğine göre öğretim ve araştırma sorumluluklarının düzenlenebileceği görüşleri öne çıkmaktadır.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.199
Atıf : 9.634
2023 Impact/Etki : 0.382
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi