Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 27
İlişkisel Pazarlama Faaliyetlerinin Müşteri Sadakatine Etkisinde Müşteri Memnuniyetinin Aracı Rolü: Gsm Sektörüne Yönelik Bir Araştırma
2021
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

İşletmeler hayatlarını devam ettirmek için mevcut müşterilerini memnun edip elde tutarken yeni müşteriler de kazanmalıdır. Bu noktada pazarlama uygulamalarının önemi ortaya çıkmaktadır. Pazarlama alanı geçmişten günümüze farklı anlayışların uygulandığı bir alandır. Bu anlayışlardan bir tanesi ilişkisel pazarlama anlayışıdır. İlişkisel pazarlama işletmelerin müşterileri memnun ederken aynı zamanda onları birer sadık müşteri haline getirmelerine yardımcı olmaktadır. Bu bağlamda işletmeler ilişkisel pazarlama faaliyetlerine yönelmektedir. İlişkisel pazarlama faaliyetlerine özellikle bankacılık, sigortacılık gibi hizmet sunan işletmelerde rastlanmaktadır. Günümüzde gelişen pazarlardan biri olan telekomünikasyon sektörünün hızlı gelişimi ve müşterilere sunulan hizmetler bu sektörü araştırma alanı haline getirmeye başlamıştır. Literatür incelendiğinde telekomünikasyon sektöründe ilişkisel pazarlama konusunun kısıtlı düzeyde araştırıldığı görülmektedir. Bundan dolayı bu araştırma ile GSM sektöründe ilişkisel pazarlama boyutlarının müşteri sadakatine etkisini ve ayrıca bu etkide müşteri memnuniyetinin aracı rolünü belirlemek amaçlanmıştır. Ön lisans ve lisans düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencilerinden anket yolu ile veri toplanmıştır. Hiyerarşik regresyon analizlerine göre ilişkisel pazarlama boyutlarının müşteri sadakatine etkisinde müşteri memnuniyetinin aracı rolünü bulunmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Related Marketing Activities Affect Customer Satisfaction Intermediate Role Of Customer Satisfaction: A Advanced Research To The Gsm Sector
2021
Yazar:  
Özet:

Companies need to earn new customers while keeping their existing customers satisfied and obtained to continue their lives. At this point, the importance of marketing practices is revealed. Marketing is a field where different concepts are applied from the past to the present day. One of these concepts is the relationship marketing concept. Relational marketing helps companies satisfy their customers while also making them a loyal customer. In this context, are oriented towards relational marketing activities. Relational marketing activities are found in companies that offer services such as banking, insurance. The rapid development of the telecommunications industry, one of today’s developing markets, and the services offered to customers have begun to make this industry a field of research. When the literature is studied, it is seen that the issue of relative marketing in the telecommunications sector is studied at a limited level. Therefore, this research is aimed at determining the impact of relative marketing dimensions in the GSM industry on customer loyalty and also the instrumental role of customer satisfaction in this effect. Data was collected through the survey from university students who are studied at the pre-Bachelor and Bachelor level. According to hierarchical regression analyses, relative marketing dimensions play the instrumental role of customer satisfaction in influencing customer loyalty.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 895
Atıf : 5.142
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini