Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 38
 İndirme 6
Güven ya da Sosyal Sermaye Nedir?: Konya Sanayi Bölgesinde Sahip/Yöneticiler Üzerine Bir Araştırma
2009
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Ülkelerin ekonomik değerlerinin oluşumu kadar bu değerlerin oluşumuna ilişkin toplumsal değerlerin niteliği ile insanlar ve kurumlar arasındaki bağlar da önem kazanmaktadır. Artan refah düzeyinin nitelikli bir hale gelmesi ve bireylerin güven unsurundan yola çıkarak paylaşım amacınıbelirlemesi, toplumsal hedeflere ulaşılmayıkolaylaştırmaktadır. Bu bağlamda bireylerin topluma bakışaçıları, kurumlar ile olan ilişkileri ve birbirlerine duyduklarıgüven ağilişkilerinin hangi düzeyde olduğunun tanımlanmasınısağlayacaktır. Her bir bağsayısıve sayının niteliği güven algılamasının anlaşılmasına da yardımcıolacaktır. Yapılan çalışmada öncelikle anılan değerleri içeren sosyal sermaye kavramının kavramsal çerçevesi belirlenmeye çalışılmıştır. Daha sonra, bu kapsama bağlıolarak sosyal sermaye kavramının merkezinde olan ağilişkileri ele alınmışve sosyal sermayenin temel unsuru olan güvenin ne anlama geldiği irdelenmiştir. Ortaya konulmaya çalışılan kuramsal yapının uygulama karşılığıiçin öncelikle sosyal sermayenin ölçümüne ilişkin çalışmalar incelenmiştir. Bu çalışmalardan da yararlanılarak Konya’da faaliyet gösteren sanayi işletmelerinin sahip yöneticileri ana kütle olarak tanımlanmışve 120 işletme sahip/yönetici ile yüz yüze anket yöntemi kullanılarak sosyal sermayenin Konya için anlamıölçülmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

what is trust or social capital is a research on the 047managers who have in the industrial region
2009
Yazar:  
Özet:

the nature of social values on the formation of these values as the formation of economic values of the countries and the bonds between people and institutions are becoming qualified by the increasing level of prosperity, and the purpose of sharing from the trust element of individuals is to be reached in the social objectives, in this context, people have been able to identify the relations with the institutions of their community and the understanding of what level of their polluted networks they have, each bond and the nature of the number will also help the understanding of the perception of trust, and the understanding of the social values that were primarily understood in the work of the social capital structure, which is being discussed in the concept of the context of the social capital structure

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.308
Atıf : 12.522
Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi