Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 28
 İndirme 8
Okul Öncesi Sınıflarında Öğrenme Merkezlerine Yönelik Öğretmen Görüşleri
2021
Dergi:  
Başkent University Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Çalışma okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, sınıflarında mevcut öğrenme merkezlerinin durumlarını ve bu merkezlere yönelik görüşlerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma, nitel araştırma yöntemlerinden durum çalışması desenine uygun olarak tasarlanmıştır. Araştırmanın çalışma grubu amaçlı örnekleme yöntemlerinden kolay ulaşılabilir durum örneklemesi ile belirlenmiştir. Çalışma grubunu 8 farklı anaokulundan 8 öğretmen oluşturmuştur. Araştırma verileri, soru formuyla toplanmış betimsel ve içerik analizi ile yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda okul öncesi sınıflarında öğrenme merkezlerine ayrılan mekânın ve materyallerin yetersiz olduğu tespit edilmiştir. Bu koşullarda öğretmenlerin okul öncesi programına uyumlu olarak blok, sanat, fen, kitap ve müzik merkezine yer verdikleri ve fakat geçici ilgi merkezleri çok fazla oluşturamadıkları anlaşılmıştır. Öğretmenlerin materyal eksikliğini kendi imkânlarıyla ve gayretleriyle tamamladıkları anlaşılmıştır. Öğretmenlerin öğrenme merkezleri hakkında bilgi eksikliklerinin olduğu görülmüştür. Öğretmenlerin bunun farkında oldukları ve öğrenme merkezlerinin amacına uygun olarak düzenlenmeye çalıştıkları sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Teachers' Opinions To Pre-school Learning Centers
2021
Yazar:  
Özet:

The study was conducted in order to determine the status of teachers who work in the pre-school educational institutions, the existing learning centers in their classes and their views on these centers. Research is designed in accordance with the situation study pattern of the quality research methods. The study has been determined by easy-to-accessful sample case sampling from sample methods for the work group. The study group consisted of eight teachers from eight different kindergartens. The research data is interpreted by imaging and content analysis collected by the question form. The research has found that the space and materials assigned to the learning centers in pre-school classes are insufficient. Under these circumstances, it is clear that teachers are placed in the bloc, art, science, book and music center in accordance with their pre-school program, but they are not able to create a lot of temporary centres of interest. It is clear that teachers complete the lack of material with their own possibilities and efforts. Teachers have a lack of knowledge about learning centers. The teachers have achieved the results that they are aware of this and that they are trying to organize the learning centers according to the purpose.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Başkent University Journal of Education

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 238
Atıf : 1.189
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini