Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 100
 İndirme 70
Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında Gö-rev Yapan Okul Öncesi Öğret-menlerinin Sınıflarda Bulunan Kitap Merkezleri Hakkındaki Görüşlerinin İncelenmesi
2017
Dergi:  
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada, Okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapan okul öncesi öğretmenlerinin sınıflarda bulunan kitap merkezleri hakkındaki görüşlerinin incelenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmanın çalışma grubunu Bingöl İl Merkezi’nde bulunan Milli Eğitim Müdür-lüğü’ne bağlı anaokulu ve anasınıflarında görev yapan öğretmenler oluşturmuştur. Araştırmaya gönüllü olarak katılan 39 öğretmen ile çalışma gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın temel dayanağı olan veriler araştırmacılar tarafından geliştirilen, öğretmenlerin kitap merkezleri hakkındaki görüşlerini belirlemeye yönelik yarı yapılandırılmış “Öğretmen Görüşme Formu” ve okul öncesi öğretmenlerinin kişisel bilgilerinin yer aldığı “Kişisel Bilgi Formu” aracılığı ile toplanmıştır. Yöntem olarak nitel araştırma yöntemlerinden görüşme tekniği kullanılmıştır. Araştırmaya katılan öğretmenlerden 1 tanesi sınıfında kitap merkezi olmadığını, diğer 38 öğretmende sınıflarında kitap merkezinin bulunduğunu ve kitap merkezlerindeki kitap sayısının, kitapların içeriğini, kitap merkezlerinin düzenini ve kitapların boyutlarını okul öncesi eğitime uygunluğunu yeterli gördüğü görülmüştür. Sınıfında kitap merkezi bulunan okul öncesi öğretmenleri sınıflardaki kitap merkezleri için kitap seçimi yaparken çocukların gelişimsel özelliklerini, çocuğun yaşını, günlük hazırladıkları planı ve kitabın içeriğini göz önünde bulundurduklarını ve kitap merkezindeki kitapların türlerini yetersiz buldukları sonucuna varılmıştır. Bu sonuçlara göre, okul öncesi eğitim kurumlarında bulunan kitap merkezlerinin daha işlevsel olması ve kitap merkezleri ile kitapların daha kullanışlı hale getiril-mesi önerilebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 616
Atıf : 1.984
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini