Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 5
Lokal İleri Ve/veya Lenf Düğümü Tutulumu Olan Rektum Kanserinde Neoadjuvan Kemoradyoterapiye Yanit ve Sfinkter Koruyucu Cerrahinin Araştırılması
2018
Dergi:  
Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Lokal ileri ve/ veya lenf düğümü tutulumu olan rektum kanseri tanısıyla uzun dönem neoadjuvan kemoradyoterapi uygulanan olgularda tümör ve nodal evrede gerileme ve patolojik yanıt oranlarının belirlenmesi amaçlanmıştır. Yöntem: Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Radyasyon Onkolojisi Bölümünde 2017 yılı içerisinde neoadjuvan kemoradyoterapi uygulanmış olan lokal ileri ya da lenf düğümü metastazı olan rektum kanserli 23 olgunun verileri retrospektif olarak değerlendirildi. Tüm olgulara kemoterapi, radyoterapi ile eşzamanlı olarak uygulanmıştır. Yirmi bir olguya neoadjuvan kemoradyoterapi bitiminden 4- 8 hafta sonra küratif cerrahi yapılmıştır. Neoadjuvan kemoradyoterapiye yanıtın değerlendirmesi ameliyat öncesi evreleme ile patolojik evrenin karşılaştırılması ile yapıldı. Rezeksiyon materyalinde herhangi bir kanser hücresi gözlenmemesi patolojik tam yanıt olarak değerlendirildi. Tümör ve nodal evredeki gerileme kısmi yanıt olarak değerlendirildi. Bulgular: Olguların ortalama yaşı 57.3± 9.8 idi. Tedavi öncesi yapılan radyolojik incelemelerde olguların 9’unda (%39.1) T3, 14’ünde (%60.9) T4 tümör saptandı. Olguların 14’ünde (%60.9) lenf düğümü metastazı izlenmezken, 9 olguda (%39.1) lenf düğümü metastazı saptandı. Tümörün yerleşim yeri; 8 (%34.8) alt rektum, 7 (%30.4) orta rektum, 8 (%34.8) üst rektum idi. Sfinkter koruyucu cerrahi olguların %71.4’üne uygulanabildi. Neoadjuvan kemoradyoterapi sonrası olguların 7’sinde (%30.4) patolojik tam yanıt, 13’ünde (%56.5) ise kısmi yanıt izlendi. Neoadjuvan tedaviye yanıt ile tümör yerleşimi ve sfinkter koruyucu cerrahi uygulanabilirliği arasında yapılan istatistiksel analizde anlamlı farklılık izlenmemiştir Sonuç: Neoadjuvan kemoradyoterapi uygulanan olguların büyük bir kısmında tümörde boyut ve/ veya evre gerilemesi sağlanabilmektedir. Evre gerilemesi, sfinkter koruyucu cerrahi uygulanabilirliğini arttırmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Study Of The Neoadjuvan Chemoradiotherapy In Local Front And/or Lymphatic Node Tumor and Sphincter Protective Surgery
2018
Yazar:  
Özet:

Purpose: Local advance and/or lymphatic nodes are diagnosed with rectum cancer and long-term neoadjuvant chemoradiotherapy is intended to determine the rates of tumor and nodal decline and pathological response in cases. Method: In the Department of Radiation Oncology of the Mersin City Education and Research Hospital, the data of 23 rectum cancers with local advanced or lymph nod metastasis, which was applied neoadjuvan chemoradiotherapy in 2017, were evaluated as retrospective. Chemotherapy and radiotherapy are applied simultaneously. Twenty-one incidents were performed curative surgery four to eight weeks after the end of neoadjuvan chemoradiotherapy. The assessment of the response to Neoadjuvan chemoradiotherapy was made by comparing the pre-operative stage with the pathological universe. The absence of any cancer cells in the resection material was considered a pathological complete response. The decline in the tumor and nodal stage was considered as a partial response. Results: The average age of the cases was 57.3±9.8. In pre-treatment radiological examinations, T4 tumors were detected in 9 of the cases (39.1 percent) in T3, 14 percent (60.9 percent). In 14 cases (60.9%) lymph nod metastasis was not observed, while in 9 cases (39.1%) lymph nod metastasis was detected. The location of the tumor was 8 (%34.8) the lower rectum, 7 (%30.4) the middle rectum, 8 (%34.8) the upper rectum. Sphinkter could be applied to 71.4% of the surgical cases. In 7 of the post-Neoadjuvan chemoradiotherapy cases (30.4%) the pathological complete response was observed, and in 13 (56.5%) the partial response was observed. No significant difference has been observed in statistical analysis between the reaction to the Neoadjuvan therapy and the tumor placement and the applicability of the sfinkter protective surgery Result: Neoadjuvan chemoradiotherapy may result in a tumor size and/or stage decline in most of the cases. The scale decline does not increase the applicability of the sfinkter protective surgery.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Mersin Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 437
Atıf : 935
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini