Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 2
Uluslararası İnsan Hakları Normlarının Oluşumunda Hükümet Dışı Kuruluşların Rolü
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, uluslararası hükümet dışı kuruluşların insan hakları korumadaki rolünü, uluslararası insan hakları normlarının oluşumundaki etkinlikleri üzerinden ele almaktadır. Uluslararası, bölgesel ve ulusal koruma mekanizmaları vasıtasıyla insan haklarının korunması, günümüzde uluslar-üstü bir hüviyet kazanmıştır. Uluslararası örgütler, uzmanlık kuruluşları, bölgesel örgütler, devletler ve uluslararası HDK’lar insan hakları koruma mekanizmalarının en önemli aktörleridir. İnsan haklarının korunması günümüzde anayasa hukukunun içerisinde değerlendirilmektedir. HDK’ların insan haklarının korunmasındaki rolleri genellikle önemli ancak gayri resmi olarak kabul edilir. Uluslararası HDK’ların insan hakları koruma mekanizmalarındaki rolü anayasa hukuku bağlamında özgün ve ilgi çekici bir konudur. Zira insan haklarının korunmasında devleti merkeze alan anayasa hukukunun normatif yaklaşımı içerisinde insan haklarının korunmasında HDK’ların etkinliğinin araştırılması anayasa hukuku sahasına yeni çalışma alanları kazandırabilme potansiyeli taşımaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Government In The Development Of International Human Rights Norms
2023
Yazar:  
Özet:

This study examines the role of international non-governmental organizations in the protection of human rights through their activities in the formation of international human rights norms. The protection of human rights through international, regional and national protection mechanisms has now gained an international-supreme benefit. International organizations, expert organizations, regional organizations, states and international HDKs are the most important actors in the human rights protection mechanisms. The protection of human rights is now considered within the constitutional law. The role of HDKs in the protection of human rights is often considered important but informal. The role of international HDKs in human rights protection mechanisms is an original and interesting topic in the context of constitutional law. Because the study of the effectiveness of HDKs in the protection of human rights within the normative approach of the constitutional law which is centered on the state in the protection of human rights brings the potential to provide new fields of work to the constitutional law.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 243
Atıf : 613
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini