Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 2
Amerikan On Yıllık Tahvil Faizleri ile Ham Petrol Fiyatları Arasında Eşbütünleşme ve Nedensellik İlişkisi
2022
Dergi:  
ODU Journal of Social Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Finansal piyasalar için büyük önem taşıyan Amerikan on yıllık tahvil piyasası, varlık fiyatları ve diğer makro ekonomik indikatörler için öncü gösterge niteliğindedir. Çalışmada 2021:01-2022:02 haftalık verileri ile Amerikan on yıllık tahvil faiz oranları ve ham petrol fiyatları arasındaki eşbütünleşme nedensellik ilişkisi incelenmiştir. Johansen eşbütünleşme ve Granger nedensellik testleri sonucunda incelenen dönemde Amerikan on yıllık tahvil faiz oranları ve ham petrol fiyatları arasında uzun dönemli bir ilişkinin olduğu, vektör hata düzeltme katsayısının negatif olması dolayısıyla uzun dönem sapmalarının kısa dönemli olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Ayrıca Granger nedensellik testi sonucunda Amerikan on yıllık tahvil faiz oranlarından ham petrol fiyatlarına doğru nedensellik olduğu tespit edilmiştir. Amerikan on yıllık tahvil faiz oranlarının piyasaları yönlendirme etkisi olduğu sonucu doğrulanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Cointegration and Causality Relationship Between American Ten-year Bond Rates and Crude Oil Prices
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






ODU Journal of Social Sciences Research

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 996
Atıf : 2.254
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini