Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 43
 İndirme 14
AZERBAYCAN ATASÖZLERİNDE YETKİNLİK YÖNETİMİ: BİR HERMENEUTİK SARMAL ÇALIŞMASI
2020
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yüzyıllardır toplumların kolektif bilgeliğinden süzülerek gelen atasözlerinin, özellikle “yönetim” faaliyetinin temelini oluşturan karar süreçlerini destekleme potansiyelinin olduğu düşüncesi bu araştırmanın temel varsayımını oluşturmaktadır. Bu araştırmada son dönemde yeni bir yönetim yaklaşımı olarak sunulan “yetkinlik yönetimi” konusunun Azerbaycan atasözleri üzerinden analizi amaçlanmaktadır. Araştırma nitel bir araştırmadır ve araştırmada yetkinlik yönetimi ile ilgili olduğu kabul edilen atasözleri, hermeneutik sarmal tekniği ile analiz edilmiştir. Ehmedov ve Qurbanov tarafından yazılan Atalar Sözleri adlı kitaptan elde edilen araştırma verileri yetkinlik yönetimi bağlamında analiz edilmeye çalışılmıştır. Bu yolla araştırmada Azerbaycan atasözlerinin yetkinlik yönetimi yaklaşımını karşılama potansiyeli nedir sorusu cevaplandırılmaya çalışılmıştır. Hem atasözleri hem de yetkinlik boyutları kapsamlı bir şekilde irdelenmiş, ima edilen şeyin ne olduğu açığa çıkarılmaya çalışılmıştır. Araştırma sonuçlarına göre atasözlerinden yönetimin diğer alanlarında olduğu gibi, yetkinlik yönetimi konusunda önemli çıkarsamaların yapılabilmesinin mümkün olduğu görülmüştür. Bu sonucun sonraki çalışmalarda araştırmacıların kendi özgün kaynaklarına yönelmelerinde onları cesaretlendirici bir öneminin olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Authority in Azerbaijan: A Hermeneutic SARMAL TRANSFER
2020
Yazar:  
Özet:

The idea that for centuries the collective wisdom of societies has been extinguished, and that it has the potential to support the decision-making processes that are the basis of the “management” activity, is the fundamental assumption of this study. This study aims to analyze the topic of "capacity management" presented as a new management approach in recent period through the Azerbaijani speech. Research is a qualitative research and the speeches that are considered to be related to competence management in the research have been analyzed by hermeneutic swelling technique. The research data obtained from the book The Words of the Fathers written by Ehmedov and Qurbanov have been tried to be analyzed in the context of competence management. In this way, the research has been attempted to answer the question of what the potential of the Azerbaijani speech to meet the competence management approach. Both the speeches and the dimensions of competence have been thoroughly interpreted, trying to reveal what is indicated. According to the results of the research, as in other areas of management, it is possible to make significant outcomes on competence management. In subsequent studies, this conclusion is believed to be of encouraging importance when researchers address their own original sources.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Filoloji; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 774
Atıf : 7.063
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi