Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 54
 İndirme 16
Kapsayıcı Liderlik Ölçeğinin Eğitim Örgütleri İçin Türkçeye Uyarlanması: Geçerlik ve Güvenirlik Çalışması
2020
Dergi:  
MSKU Journal of Education
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı, Hollander (2008) tarafından geliştirilmiş olan "Kapsayıcı Liderlik Ölçeği’ni" Türkçe’ye uyarlamaktır. Ölçeğin ingilizce ve Türkçeye çeviri çalışmaları, ingilizce ve Türkçe alanında uzman gruplar tarafından gerçekleştirilmiştir. Türkçeye çevrilen ölçek dil anlaşırlığını belirlemek amacıyla asıl uygulamaya geçmeden önce ön pilot uygulama çalışması yapılmıştır. Verilerin analizinde SPSS 21ve AMOS 22 paket program kullanılmıştır. Ölçeğin geçerlik ve güvenirlik çalışmaları, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Diyarbakır ili Kayapınar ilçesinde görev yapan 330 öğretmenin görüşleri alınarak gerçekleştirilmiştir. Elde edilen verilerle Açımlayıcı Faktör Analizi (AFA) ve Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) ile elde edilen sonucun, özgün Kapsayıcı Liderlik Ölçeğinin modeli ile benzer olduğu tespit edilmiştir. Güvenirlik çalışmaları kapsamında yapılan Cronbach alfa ve madde toplam korelasyon değerlerine ilişkin sonuçlar da beklenen değerler üzerinde çıkarak ölçeğin güvenilir bir ölçme aracı olduğunu göstermiştir. Böylelikle kapsayıcı liderlik ölçeğinin geçerli ve güvenilir olduğu ve uygun bir veri toplama aracı olduğu genel sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Adaptation To Turkey For The Education Organizations Of The Capsional Leadership Scale: Validity and Safety Study
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to adapt the "Captive Leadership Scale" developed by Hollander (2008) to Turkish. The English and Turkish translation studies of the scale were carried out by specialized groups in the field of English and Turkish. For the purpose of determining the language understanding of the scale translated into Turkish, a preliminary pilot application study was conducted before the transition to the original application. In the analysis of the data, SPSS 21 and AMOS 22 packages were used. The scale’s validity and reliability studies have been carried out with the views of 330 teachers who work in the Diyarbakır or Kayapınar district in the 2019-2020 educational year. The results obtained by the Opening Factor Analysis (AFA) and the Verification Factor Analysis (DFA) with the obtained data have been found to be similar to the model of the original Capture Leadership Scale. The Cronbach alpha and substance total correlation values, which were conducted in the framework of reliability studies, also showed that the scale is a reliable measurement tool, exceeding the expected values. Thus, the overall conclusion has been achieved is that the comprehensive leadership scale is valid and reliable and an appropriate data collection tool.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Adaptation Of The Inclusive Leadership Scale For Educational Organizations: A Validity and Reliability Study
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this research is to adapt the "Inclusive Leadership Scale" developed by Hollander (2008) to Turkish language. English and Turkish translation studies were carried out by groups of experts in the original scale, English and Turkish. In order to determine the scale language agreement translated into Turkish, pre-pilot studies was made before proceeding to the original application. SPSS 21 and AMOS 22 package program was used to analyze the data. Validity and reliability studies of the scale were carried out in the 2019-2020 academic year with the participation of 330 teachers working in Kayapınar District of Diyarbakır province. The results obtained by explanatory factor analysis (AFA) and confirmatory Factor Analysis (DFA) were found to be similar to the model of the original Inclusive Leadership Scale. The results of Cronbach alpha and substance total correlation values conducted within the scope of reliability studies also showed that the scale is a reliable measurement tool based on expected values. Thus, the overall conclusion is reached that the inclusive leadership scale adapted to Turkish is valid and reliable and is an appropriate data collection tool for education organizations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










MSKU Journal of Education

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 205
Atıf : 1.126
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini