Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 79
 İndirme 18
Ortaokul T.c. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Ders Kitabına Yansıyan Vatandaşlık Algısı
2020
Dergi:  
Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabına yansıyan devletin vatandaşlık algısını ortaya çıkarmak amaçlanmıştır. Nitel araştırma yöntemine dayalı yapılan çalışmada doküman incelemesi yapılarak toplanan veriler içerik analizi tekniği kullanılarak analiz edilmiştir. Analiz sonucunda tespit edilen beş temel tema etrafında vatandaşlık algısının oluşturulduğu anlaşılmıştır. Ele alınan ders kitabına yansıyan vatandaşlık algısının demokrasi (milli egemenlik, seçme ve seçilme, katılım, özgürlük, eşitlik, çoğulculuk, çoğunluk, hoşgörü, hukuk devleti, kuvvetler ayrılığı), temel haklar ve ödevler (kanun ve kurallara uymak, kişinin sosyal, ekonomik, siyasal hakları ve ödevleri), vatanseverlik (milli gurur, milli kimlik, vatan sevgisi, din ve millet sevgisi, öteki devlet ve milletler), milli birlik ve beraberlik (milli kültür, dil birliği, tarih birliği, kültür birliği, ülkü birliği, Türklük bilinci) ve Atatürk, ilke ve İnkılapları (Atatürk, Atatürk ilkeleri, Atatürk inkılapları) başlıkları altında ele alındığı görülmüştür. Ders kitabından elde edilen sonuçlar incelendiğinde devletin vatandaş algısının genel olarak; Mustafa Kemal Atatürk’ün görüşleri doğrultusunda Cumhuriyetin temel ilke, kural ve prensiplerine bağlı, hak ve ödevlerinin farkında olan; vatan ve millet sevgisini yürekten hisseden; birlik ve beraberliğin gücüne inanan ve milli değerler doğrultusunda hareket eden bireyler yetiştirilmesinin hedeflendiği anlaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

High School T.c. Citizenship and Citizenship In The History Of Citizenship
2020
Yazar:  
Özet:

In this study, T.C. It is intended to reveal the perception of citizenship of the state reflected in the History and Atatürkçülük curriculum. The data collected by conducting a document review in the study based on the quality research method was analyzed using the content analysis technique. The analysis of the five basic topics found that the perception of citizenship was created around. The perception of citizenship reflected in the curriculum of democracy (national sovereignty, election and elected, participation, freedom, equality, multiplicity, majority, tolerance, rule of law, separation of forces), fundamental rights and tasks (rule and rules, the social, economic, political rights and tasks of the person), patriotism (national pride, national identity, patriotism, religion and love of the nation, other states and nations), national unity and cohesion (national culture, language unity, historical unity, cultural unity, country unity, Turkish consciousness) and the principles of Atatürk, and the principles of Atatürk (Atatürk, Atatürk, Atatürk, Atatürk, Atatürk). When the results obtained from the curriculum are studied, it is understood that the public perception of the state in general; according to the views of Mustafa Kemal Atatürk, it is intended to educate individuals who are conscious of the principles, rules and principles of the Republic, who are aware of their rights and tasks; who feel the love of the country and the nation from heart; who believe in the power of unity and cohesion and who act according to national values.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Uşak Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 682
Atıf : 6.561
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini