Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 26
 İndirme 11
A Study On Foreign Language Anxiety : The Case Of A Gagauzian and Turkish University
2020
Dergi:  
Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Anxiety is a substantial factor in learning foreign language. Sometime it even can block or affect the input the students try to make. The findings state, that students with anxiety demonstrate poor performance while students with no anxiety perform well and comprehend the material presented during the lesson. Thus, the analyse of the phenomenon anxiety is needed in order to understand its origin and measure to reduce it. The focus will be to put language learning provoking factors and on the measure, which can improve the situation. The aim of the current research is to detect anxiety provoking factors based on empirical results and to find the proper solution for the situation improvement. The participants of the study consisted of 506 students studying at Balıkesir University in Turkey, Komrat university in Moldova, in 2018-2019 academic year. The results do not show any statistically significant difference compared to the university where students are studying. However, the average scores of female participants are higher than male participants.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Dünyası İncelemeleri Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 460
Atıf : 1.149
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini