Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 13
 İndirme 3
Türkiye’de Faaliyet Gösteren Mevduat Bankaların Finansal Performansının Entropi destekli EDAS Yöntemi ile Değerlendirilmesi
2023
Dergi:  
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, 2012-2021 döneminde Türkiye ekonomisinde yer alan 18 mevduat bankasının finansal performansını ÇKKV yöntemleri ile analiz etmektir. Çalışmada 18 mevduat bankası, 10 finansal oran ile değerlendirilmiştir. ÇKKV yöntemlerinden Entropi yöntemiyle kriter ağırlıkları belirlenmiş ve EDAS yöntemi ile ilgili bankaların finansal performans sıralaması elde edilmektedir. Bulgulara göre, en önemli performans kriterleri 2021 yılında Duran Varlıklar/Toplam Varlıklar finansal oranı olduğu saptanmaktadır. En düşük performans kriteri ise 2021 yılında Faiz Gelirleri/Toplam Varlıklar olduğu saptanmaktadır. EDAS metodunun bulgularında ise, 2012-2021 döneminde en yüksek finansal performansa sahip olan bankanın Deutsche Bank olduğu ve en düşük ise Denizbank olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation Of The Financial Performance Of Deposit Banks Operating In Turkey By Entropy-supported Edas Method
2023
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to analyze the financial performance of 18 deposit banks in the Turkish economy in the period of 2012-2021 with MCDM methods. In the study, 18 deposit banks were evaluated with 10 financial ratios. Criterion weights are determined by the Entropy method from the MCDM methods and the financial performance ranking of the banks related to the EDAS method is obtained. According to the findings, the most important performance criteria are the Fixed Assets/Total Assets financial ratio in 2021. The lowest performance criterion is Interest Income/Total Assets in 2021. It was also determined that the bank with the highest financial performance in the period of 2012-2021 was Deutsche Bank and the lowest performance was Denizbank.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 326
Atıf : 538
JOEEP: Journal of Emerging Economies and Policy