Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 64
 Görüntüleme 46
 İndirme 9
Crıtıc ve Edas Yöntemleri ile İş Bankası'nın 2009-2018 Yılları Arasındaki Performansının Analizi
2019
Dergi:  
Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir ekonomide bankaların sergilediği performans ekonominin gelişmesi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Çok Kriterli Karar Verme (ÇKKV) teknikleri son zamanlarda banka performans değerlendirmesinde sıklıkla kullanılan yöntemler arasındadır. Bu çalışmada, Türk bankacılık sisteminde faaliyette bulunan İş Bankası’nın 2009-2018 yıllarına ait finansal performansının CRITIC (Criteria Importance Through Intercriteria Correlation) ve EDAS (Evaluation based on Distance from Average Solution) yöntemleri çerçevesinde değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Çalışmada İş Bankası’nın finansal performansını ölçmek amacıyla sermaye yeterlilik oranı, mevduat düzeyi, alınan krediler, mevduatın krediye dönüşüm oranı, takibe düşen krediler, likidite düzeyi, ortalama aktif karlılığı, ortalama özkaynak karlılığı, gelir çeşitlendirme ve faaliyet giderleri gibi seçilmiş 10 adet finansal değerlendirme kriteri kullanılmıştır. CRITIC objektif ağırlıklandırma yaklaşımından elde edilen bulgular göstermektedir ki İş Bankası içinönemli performans kriteri mevduatın krediye dönüşüm oranı kriteridir. Ayrıca, EDAS performans sıralaması ile ulaşılan bulgulara göre araştırma döneminde İş Bankası’nın finansal performansınınyüksek olduğu yıl 2009 iken finansal performansındüşük olduğu yıl 2018’dir.

Anahtar Kelimeler:

Analysis Of The Performance Of The Business Bank Between 2009-2018 With Critic and Edas Methods
2019
Yazar:  
Özet:

The performance of the banks in an economy is of great importance in terms of the development of the economy. Multi-Critical Decision Making (MCCV) techniques are among the methods that are frequently used in recent bank performance assessment. This study aims to evaluate the financial performance of the Business Bank operating in the Turkish banking system for the years 2009-2018 in the framework of CRITIC (Criteria Importance Through Intercriteria Correlation) and EDAS (Evaluation based on Distance from Average Solution) methods. The study used 10 selected financial assessment criteria for measuring the financial performance of the Business Bank, such as the capital qualification rate, the deposit level, the received loans, the deposit conversion rate to the loan, the follow-up loans, the liquidity level, the average active profitability, the average self-source profitability, the income diversification and the operating costs. The findings obtained from the objective weighting approach of CRITIC show that the criterion of performance for the Business Bank is the criterion of the deposit's conversion rate to the credit. Furthermore, according to the findings obtained by the EDAS performance ranking, the financial performance of the Business Bank in the research period was high in the year 2009 while the financial performance was high in the year 2018.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Ekonomi, Politika & Finans Araştırmaları Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 305
Atıf : 1.004
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini