Kullanım Kılavuzu
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 37
 İndirme 4
Ergenlerde Sorumluluk İnançları ve Sürekli Kaygı İlişkisinin İncelenmesi
2020
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanınamacı, ergenlerde arttırılmış sorumluluk ve sürekli kaygı ilişkisini incelemek ve ergenlerde arttırılmış sorumluluk ve sürekli kaygı düzeylerinin bazı sosyo-demografik değişkenlere göre farklılaşıp farklılaşmadığını belirlemektir.Araştırmanın evreni 2014-2015 eğitim-öğretim yılında İzmir ili,Konak ve Karabağlar ilçelerinde öğrenim gören lise dördüncü sınıf öğrencilerinden oluşmaktadır.Araştırmanın örneklemini ise,230 kız ve 167 erkek olmak üzere toplam 397 öğrenci oluşturmaktadır. Verilerin toplanmasında, Sorumluluk İnançlarını Arttıran Faktörleri Belirleme Ölçeği (SİAFBÖ),Sürekli Kaygı Ölçeği (SKÖ) ve araştırmacı tarafından hazırlanan Kişisel Bilgi Formu kullanılmıştır. Veriler "Bağımsız Örneklemler T-Testi" , "Çok Faktörlü Varyans Analizi" ve "Tukey Testi" teknikleriyle çözümlenmiştir. Korelasyon analizi için Pearson korelasyon testi kullanılmıştır.Sorumluluk İnançlarını Arttıran Faktörleri Belirleme Ölçeği (SİAFBÖ)'nün lise örneklemine uygun olup olmadığını belirlemek için Doğrulayıcı Faktör Analizi (DFA) uygulanmıştır. Çalışma sonunda, ergenlerde arttırılmış sorumluluk ile alt boyutları ve sürekli kaygı arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.Anne öğrenim düzeyi ve baba öğrenim düzeyine göre arttırılmış sorumluluk düzeylerinin farklılaşmadığı saptanmıştır. Cinsiyete göre ise arttırılmış sorumluluk düzeylerinin farklılaştığı tespit edilmiştir. Cinsiyet vebaba öğrenim düzeyine göre ergenlerde sürekli kaygı puan ortalamalarının farklılaştığı tespit edilmiştir. Anne öğrenim düzeyine göre ise ergenlerde sürekli kaygı puan ortalamalarının farklılaşmadığı tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Responsibility Beliefs and The Continuous Discontinuity Of The Relationship
2020
Yazar:  
Özet:

The objective of this study is to study the increased responsibility and constant anxiety relationship in adolescents and to determine whether the increased responsibility and constant anxiety levels in adolescents differ or not according to some socio-demographic variables.The universe of the study consists of high school fourth-class students studying in the districts of İzmir, Konak and Karabakh in the 2014-2015 educational year.The examples of the study consist of a total of 397 students, including 230 girls and 167 men. In the collection of data, the Factors Increasing Responsibility Belief Identification Scale (SIFB), the Continuous Anxiety Scale (SIF) and the Personal Information Form prepared by the researcher were used. The data is analyzed using the "Independent Examples T-Test" , "Multi-Factor Variant Analysis" and "Tukey Test" techniques. For correlation analysis, the Pearson correlation test was used.The verifying factor analysis (DFA) was applied to determine whether the determination scale of factors that increase responsibility beliefs (SIAFB) is in accordance with the high school sample. At the end of the study, a meaningful relationship between increased responsibility in adolescents and their lower dimensions and constant anxiety was found.The increased responsibility levels were not differentiated according to the mother's level of education and the father's level of education. According to gender, increased levels of responsibility have been identified. According to the level of study of gender epidemic, the average scores of constant anxiety in adolescents have been found to vary. According to the mother’s level of education, the average scores of constant anxiety in adolescents have not been found different.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 334
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini