Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 137
 İndirme 8
Birinci Dunya Savasi’nda Dogu Cephesinin Lojistik Organizasyonu: 3. Menzil Mufettisligi
2020
Dergi:  
Çanakkale Araştırmaları Türk Yıllığı
Yazar:  
Özet:

Tarihin her döneminde orduların lojistik ihtiyaçlarının yeterince karşılanması ve bütünleme hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi harplerin gidişatına doğrudan tesir etmiştir. Bu durum, I. Dünya Savaşı gibi ordu mevcudunun milyonlara ulaştığı ve lojistik ihtiyaçların çoğalıp farklılaştığı bir dönemde daha da önem kazanmıştır. Çağın gereksinimlerine uygun olarak modern bir geri hizmet sistemi kurmayı amaçlayan Osmanlı Devleti, Balkan Savaşları öncesinde Alman lojistik sistemini esas alarak yeni bir geri hizmet organizasyonu oluşturmaya çalışmıştır. Menzil Teşkilatı adı verilen bu yeni sistem, ilk olarak Balkan Savaşları’nda uygulamaya konulmuş ancak, sistemin işleyiş ve uygulanışına vakıf yeterli personel bulunmadığından menzil sistemi bu ilk sınavında başarısız olmuştur. I. Dünya Savaşının başlamasıyla Menzil Teşkilatı, yürürlükte bulunan 1911 tarihli Menzil Nizamnamesine göre yeniden ihdas edilmiştir. Böylece her ordunun her türlü lojistik ihtiyacı, ordu harekât alanının hemen gerisinde teşkil edilen Menzil Müfettişliklerince karşılanmıştır. Bu çalışma, Doğu cephesinde Ruslara karşı mücadele eden 3. Ordunun bütünleme faaliyetlerini gerçekleştiren 3. Menzil Müfettişliğinin kuruluşu, idari yapısı ve işleyişini konu edinmiştir. Çalışmanın konusu, harbin başlangıcından 18 Aralık 1917 tarihli Erzincan Mukavelenamesinin imzalanmasına kadar geçen süre ile sınırlandırılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Logistics Organization Of The Eastern Front In The First World War: 3. The Menzil Inspection
2020
Yazar:  
Özet:

In every period of history, the adequate satisfaction of the logistics needs of the armies and the smoothly implementation of integration services has directly led to the progress of the armies. This has become even more important in a time when the army’s presence, like World War I, reached millions and the logistics needs multiplied and diverged. The Ottoman State, which aims to establish a modern back service system in accordance with the requirements of the time, has tried to establish a new back service organization based on the German logistics system before the Balkan Wars. This new system, called the Menzil Organization, was first implemented in the Balkan Wars; however, the Menzil system failed in this first exam because there was not sufficient staff founded for the operation and implementation of the system. and I. With the beginning of the World War, the Menzil Organization was re-established according to the Menzil Nizamnames of 1911. Thus, every kind of logistical need of each army is met by the Menzil Inspections, which are formed right behind the army’s area of operation. This study is the three fighting against the Russians on the Eastern Front. 3 of the Army’s activities. The organization of the Menzil Inspectorate, the administrative structure and the functioning of it. The subject of the study was limited to the time passed from the beginning of the harb until the signing of the Erzincan Convention of 18 December 1917.

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Çanakkale Araştırmaları Türk Yıllığı

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 266
Atıf : 561
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini