Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 54
 İndirme 15
5. Sınıf Öğrencilerinin Biyolojik Çeşitlilik Konusundaki Kavramsal Anlamalarına React Stratejisinin Etkisi
2020
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bağlam temelli öğrenme, öğrencilerin fen kavramlarını günlük yaşamdan seçilen bağlamlarla ilişkilendirerek öğrenmelerini benimseyen çağdaş bir yaklaşımdır. Bu araştırmanın amacı, 5. Sınıf öğrencilerinin Biyolojik çeşitlilik konusundaki kavramsal anlamalarına REACT stratejisinin etkisini ve etkinlikle ilgili görüşlerini incelemektir. Araştırmada, karma yöntemlerden birisi olan sıralı/açıklayıcı desen kullanılmıştır. Araştırmanın örneklemini, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kıyı şeridindeki bir ile bağlı olan köy okulunda öğrenim gören toplam 39 (21 deney ve 18 kontrol grubu) 5. sınıf öğrencisi oluşturmaktadır. Araştırmada veri toplama aracı olarak, iki aşamalı biyolojik çeşitlilik kavram testi ve görüşme formu kullanılmıştır. İki aşamalı biyolojik çeşitlilik kavram testinin veri analizi SPSS paket programı yardımıyla istatistiksel olarak, görüşme formunun veri analizi ise içeriksel olarak analiz edilmiştir. Sonuç olarak araştırma kapsamında ele alınan Biyolojik çeşitlilik konusuna yönelik BTÖY’nin REACT stratejisine göre geliştirilmiş ve uygulanmış olan etkinliğin 5. Sınıf öğrencilerinin kavramsal anlamalarını arttırdığı sonucuna ulaşılmıştır. Bununla birlikte deney grubuna yapılan öğretim müdahalesinin öğrencilerin öğrenmelerinde faydalı olma, etkili ve kalıcı öğrenmeyi sağlama ve hatırlamayı sağlama gibi birçok olumlu etkilerinin olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Öğrencilerin özellikle anlamakta zorlandıkları biyolojik çeşitlilik gibi soyut özellik taşıyan konuların öğretilmesinde günlük yaşamdan çeşitli bağlamlar kullanılarak öğrencilerin kavramlarını yeniden doğru bir şekilde yapılandırmalarına yardım eden çalışmalarının sayısı arttırılabilir.

Anahtar Kelimeler:

and 5. The Impact Of The React Strategy On Classmates’ Conceptual Understanding Of Biological Diversity
2020
Yazar:  
Özet:

Context-based learning is a contemporary approach that allows students to learn by linking their concepts of science to the chosen contexts of daily life. The purpose of this study is 5. It is to study the impact of the REACT strategy and their views on the effectiveness in their conceptual understanding of biological diversity. In the study, a sequential/explanatory pattern was used as one of the karma methods. The sample of the study consists of a total of 39 (21 experimental and 18 control groups) 5th-class students studying in a rural school linked to one on the coastline of the Eastern Black Sea Region. As a data collection tool in the research, two-stage biological diversity concept test and conversation forms have been used. The data analysis of the two-stage biological diversity concept test is statistically analyzed with the help of the SPSS package program, while the data analysis of the interview form is contently analyzed. As a result, the research was developed and implemented in accordance with the REACT strategy of the ITU on the subject of biological diversity. The result was that the classmates increased their conceptual understanding. Nevertheless, the conclusion was that the teaching intervention in the experiment group has many positive effects, such as being useful for students in their learning, ensuring effective and lasting learning and ensuring memory. The teaching of topics with abstract characteristics, such as the biological diversity that students are especially difficult to understand, can increase the number of studies that help students re-configurate their concepts correctly using different contexts from daily life.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 570
Atıf : 7.251
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini