Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 200
 İndirme 73
İktisadi-siyasi İlişkiler Etkileşimi Çerçevesinde Türkiye-rusya Federasyonu İlişkileri (1992-2000)
2019
Dergi:  
Karadeniz İncelemeleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

İktisadi ilişkiler para ile ölçülebilen ilişkilerdir. Siyasi ilişkiler egemenliğin kazanılması, kullanılması, korunmasından oluşur. İki ülke ilişkilerini incelerken iktisadi ilişkileri siyasi ilişkilerden yalıtıp, ayrıştırıp aralarındaki etkileşimi göz ardı etmek yanılgılara yol açar. Araştırma Türkiye-Rusya ilişkilerinin Yeltsin dönemini (1992-2000) kapsamaktadır. Ekonomik ilişkiler siyasi ilişkilerden ayrılarak analiz edilirse, Yeltsin döneminin Türkiye-RF ilişkilerinin anlaşılamadığı iddia edilmekte, iki ilişki türü arasında etkileşim olduğu varsayılmaktadır.Yeltsin döneminin ilişkilerini anlamak için, iki tür ilişki arasındaki etkileşim göz ardı edilmemelidir. Siyasi ve iktisadi ilişki türlerinin y ve x eksenindeki konumu 1992-2000 yılları için işaretlenmiştir. Herhangi iki ülke arası ilişkilerde siyasi ilişkiler y ekseninde pozitif (+) yöne seyrederken, iktisadi ilişkilerin ise x ekseninde (+) yöne ilerlemesi beklenir. Türkiye-Rusya siyasi ilişkileri y ekseninde negatif (-) yöne döndüğü tarihlerde, iktisadi ilişkiler etkilenmekle beraber siyasi ilişkilerin negatif (-) yönde ilerlemesinin hızını dizginlediği bulunmuştur. Sonuç olarak herhangi iki ülke arasında x ekseninde pozitif (+) yönde ilerleyen iktisadi ilişkiler, siyasi ilişkilerin y ekseninde negatif (-) yönde ivmelenmesini sınırlar. Herhangi iki ülke arasında hacmi ve çeşidi arttırılan iktisadi ilişkiler barışa katkı sağlar. Bu nedenle iki ülke arasında barışa erişme ve barışın sürdürülmesi için iktisadi ilişkilerin hacim ve türlerinin çoğaltılması politikası devreye sokulabilir.

Anahtar Kelimeler:

Relations Of The Turkish-russian Federation In The Framework Of Influence (1992-2000)
2019
Yazar:  
Özet:

Economic relationships are relationships that can be measured with money. Political relations consists of the conquest, use, and protection of sovereignty. When examining the relations of the two countries, isolating the economic relations from the political relations, separating and neglecting the interaction between them leads to errors. The study covers the Yeltsin period of the Turkish-Russian relations (1992-2000). If economic relations are analyzed separately from political relations, the Yeltsin period is claimed that the relations of Turkey-RF are incomprehensible, it is assumed that there is interaction between the two types of relations.To understand the relations of Yeltsin period, the interaction between the two types of relations should not be neglected. The position of the types of political and economic relations in the y and x axis was marked for the years 1992-2000. Political relations between the two countries are expected to move in a positive (+) direction in the y axis while economic relations are expected to move in a positive (+) direction in the x axis. The political relations between Turkey and Russia have turned negative (-) in the axis, and the economic relations have been affected and the speed of progress in the negative (-) political relations has been deteriorated. As a result, the economic relations between any two countries that move in the positive (+) direction in the x axis limit the political relations to drive in the negative (-) direction in the y axis. The economic relations increased in volume and variety between any two countries contribute to peace. Therefore, a policy of multiplication of the volumes and types of economic relations can be implemented to peace and maintain peace between the two countries.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Karadeniz İncelemeleri Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar; Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 357
Atıf : 554
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini