Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 13
 İndirme 14
Visâl Orucu Bağlamında Hz. Peygamber’in Örnekliği
2020
Dergi:  
Kilitbahir
Yazar:  
Özet:

İmsak vaktinden iftar vaktine kadar bir amaç uğruna ve bilinçli olarak yeme içme ve cinsel ilişkiden uzak durmak anlamına gelen oruç, İslam’ın temel ibadetlerinden biridir. Hz. Peygamber’in içinde yaşadığı Samî geleneğine bağlı Mekke Müşrikleri ve Medineli Yahûdiler de bu ibadeti biliyor ve oruç tutuyorlardı. Fakat tuttukları orucun başlangıç ve bitişi yaklaşık 24 saat veya iki, üç gün ve daha uzun süreyi bulmaktaydı. Hz. Peygamber ve sahâbîler de içinde yaşadığı topluma uyarak bu şekilde oruç tutmuşlardır. İslamiyette ise orucun süresinin kısaltılmasıyla birlikte önceki gelenekteki oruca visâl orucu denmiştir. Hz. Peygamber kendisi visâl orucu tutmasına rağmen ashâbına bunu tavsiye etmemiştir. Hz. Peygamber kendini örnek alarak oruç tutanlara “Ben sizin gibi değilim; Rabbim beni yedirir ve içirir” demiştir. Bu çalışmada Samî geleneğindeki oruçtan başlayarak rivayetlerde visâl orucunu ve Hz. Peygamber’in “Rabbim beni yedirir ve içirir” ifadesini onun ümmetine olan örnekliğiyle nasıl bağdaştırılacağı konusu incelenecektir.

Anahtar Kelimeler:

In The Gathering Of Hz. The Example Of The Prophet
2020
Dergi:  
Kilitbahir
Yazar:  
Özet:

The fasting, which means eating for a purpose and consciously drinking and avoiding sexual intercourse, is one of the basic worship of Islam. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the Jews (peace and blessings of Allah be upon him) are the people of the world, and they are the people of the world, and they are the people of the world. But the beginning and end of the fast they held was about 24 hours or two, three days or longer. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and the Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) are the people of the world. In Islam, the period of fasting has been shortened, and the period of fasting has been shortened in the previous tradition. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) did not give him any advice. by Hz. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said to those who take the example of himself, “I am not like you; my Lord feeds and drinks me.” In this case, it will be the first time that he will be able to do so, and the first time that he will be able to do so, and the first time that he will be able to do so. The Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) said, “My Lord will eat and drink me.”

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Kilitbahir

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 278
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini