Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 125
 İndirme 18
 Sesli Dinleme 1
Çizgi Filmlerin Yabancı Dil Öğretiminde Kullanılması Martine (ayşegül) Örneği
2018
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Günümüzde çizgi filmler çocukların en çok seyrettikleri televizyon programları arasında yer almaktadırlar. Yerli ve yabancı birçok çizgi film çocukların eğitiminde de kullanılmaya başlamasıyla artık çizgi filmler sadece bir eğlence aracı değil aynı zamanda eğitim materyali olarak da değerlendirilmektedir. Kültür aktarımının yanı sıra iletişimsel yetilerin geliştirilmesinde çizgi filmler görsel-işitsel materyaller arasında hem ucuz hem de etkili bir materyaldir. Ayrıca yabancı dilde izlenen çizgi filmlerle çocuklar hızlı ve kalıcı öğrenmeye kapı aralamış olurlar. Çizgi filmlerin sağladığı görsel algılama çocukların hedef dilde bilmediği duymadığı birçok sözcüğü öğrenmede kolaylık sağlayacaktır. Çizgi filmler, yapımları gereği çok fazla görsellik taşıyan araçlar olduklarından dolayı iletilen konulardan çok bunların sunuluş şekilleri çocukları etkilemektedir. Bu yüzden yabancı dil öğretiminde çizgi filmlerin kullanılması dikkat ve özen gösterilmesi gereken bir materyal olarak düşünülmelidir. Bu çalışmanın amacı, yabancı dil öğretiminde çizgi filmlerin dinleme, anlama ve konuşma becerilerine nasıl katkı sağladığını göstermek ve sevilen çizgi film Martine (Ayşegül) üzerinden konuşma becerilerini geliştirmede karşılaşılan bazı sorunlara da çözüm aramaktır.

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Cartoons In The Teaching Of Foreign Languages By Martine (aysegul)
2018
Yazar:  
Özet:

Currently, cartoons are among the most watched TV shows by children. As many indigenous and foreign cartoons began to be used in the education of children, cartoons are now considered not only a entertainment tool but also a educational material. In addition to cultural transmission as well as in the development of communication abilities, cartoons are both cheap and effective material among visual and hearing materials. Also, with the cartoons watched in foreign languages, children will open the door to fast and permanent learning. The visual perception provided by the cartoons will make it easy for children to learn many words that they don’t hear in the target language. Cartoon films, because they are the tools that carry a lot of visibility due to their production, more than the subjects transmitted, their presentation forms affect the children. Therefore, the use of cartoons in the teaching of foreign languages should be considered as a material that needs attention and care. The aim of this study is to show how cartoons contribute to their listening, understanding and speech skills in foreign language teaching and to find solutions to some of the problems encountered in developing their speech skills through the beloved cartoons Martine (Ayşegül).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini