Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 149
 İndirme 48
 Sesli Dinleme 1
Okul Yöneticilerinin Taşımalı Eğitimde Karşılaşılan Sorunlara İlişkin Görüşleri
2021
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Zorunlu eğitim çağında olmasına rağmen eğitime erişim noktasında güçlük yaşayan öğrenciler bulunmaktadır. Bu öğrencilerin eğitime ulaşımı için uygulanan yöntemlerden biri taşımalı eğitim sistemidir. Bu çalışmada, taşımalı eğitim sisteminin uygulanmasında önemli görevleri olan ve bu sistemin olumlu-olumsuz yönlerine şahit olan okul yöneticilerinin görüşlerini almak, karşılaştıkları sorunları belirlemek ve bu sorunlara karşı önerilerde bulunmak amaçlanmıştır. Çalışma nitel araştırma yöntemi ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın çalışma grubunu 2020-2021 eğitim-öğretim yılında taşıma merkezi bir okulda görev yapan 11 okul yöneticisi oluşturmaktadır. Veriler yarı yapılandırılmış görüşme formu ile toplanıp betimsel analiz tekniği ile analiz edilmiştir. Buna göre okul yöneticilerinin taşımalı eğitimi, eğitim imkânı olarak gördükleri saptanmıştır. Okul yöneticileri taşımalı eğitimde karşılaşılan sorunları ise taşınan öğrencilerin okulun olanaklarından faydalanamaması, servis şoförlerinden kaynaklanan sorunlar, veli kaynaklı sorunlar, ilçe milli eğitim kaynaklı sorunlar, taşımadan sorumlu firma kaynaklı sorunlar ve öğretmen kaynaklı sorunlar başlıkları altında ifade etmişlerdir. Elde edilen sonuçlardan yola çıkarak araştırmacılar taşıma planlaması yapılırken okul yönetiminin görüşünün alınması, taşıma merkezi okulda görev yapan nöbetçi öğretmenlere ek ücret ve hizmet puanı verilmesi ve servis şoförlerine yönelik eğitim düzenlenmesi gibi bazı öneriler sunmuşlardır.

Anahtar Kelimeler:

Okul Yoneti̇ci̇leri̇ni̇n Tasimali Egi̇ti̇mde Karsilasilan Sorunlara İli̇ski̇n Gorusleri̇
2021
Yazar:  
Özet:

Despite the age of compulsory education, there are students who have difficulties in access to education. One of the methods applied for the transfer of these students to education is the carried educational system. This study aims to obtain the views of school managers who have important tasks in the implementation of the carried educational system and who are witnessing the positive and negative aspects of this system, identify the problems they encounter and make recommendations against these problems. The work is done through the research method. The research work group consists of 11 school managers who work in a transport center school in the 2020-2021 educational year. The data is collected through a semi-configured interview form and analyzed using the visual analysis technique. According to this, the school managers have seen the transfer of education as an opportunity. The problems faced in the transported education were the failure of the students to take advantage of the facilities of the school, the problems arising from the service drivers, the problems arising from the countryside, the problems arising from the district national education, the problems arising from the company responsible for the transport and the problems arising from the teacher. Based on the results obtained, the researchers presented some recommendations, such as taking the opinion of the school management when the transportation planning is done, giving additional wages and service points to the guard teachers who work in the transport center school, and organizing training for the service drivers.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.515
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini