Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 8
Kafkas Cephesi Harp Tarihi Muzesi Ziyaretcilerinin Muze Ziyaretlerine İliskin Dusunceleri
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı Kars Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ne gelen ziyaretçilerin görüşlerinden hareketle, müzeden öğrendikleri tarihi bilgileri, bu müzenin onlara yaşatmış olduğu duygu ve düşünceleri değerlendirmektir.  Çalışmanın yöntemi doküman analizine dayanmaktadır.  Bu araştırmanın çalışma grubunu, Kars Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ne gelen ziyaretçiler oluşturmuştur. Veriler içerik analizine göre değerlendirilmiştir. Görüşmecilerden elde edilen veriler kodlanarak dokuz kategori altında toplanmıştır. Çalışmanın sonuçları değerlendirildiğinde, müzenin tasarlanması bakımından duygulara hitap eden bir mekân haline gelmiş olmasından dolayı, ziyaretçilerin daha çok duyuşsal alana yönelik tepkiler verdikleri görülürken, bilişsel alana yönelik yazılar yazmadıkları tespit edilmiştir. Müzelerin amaçlarından birisi de ziyaretçilere geçmişle ilgili bilgi sağlamaktır. Bu eksikliğin nerden kaynaklandığı ile ilgili eğitimcilerin bir araştırma yapması gerektiği düşünülmektedir. Kafkas Cephesi Harp tarihi Müzesi tarih öğretimi, savaşların ve antlaşmaların öğretimi bakımından eğitimcilere büyük fırsatlar sunduğu anlaşılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Muzesi Ziyaretcilerinin Muze Ziyaretlerine İliskin Dusunceleri
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of this research is to evaluate the historical information they learned from the museum, the feelings and thoughts that the museum has lived to them, by moving from the views of visitors to the Harp Historical Museum of Kars Front.  The method of study is based on document analysis.  The work group of this research was formed by visitors to the Harp Historical Museum of the Kars Front. The data is evaluated according to the content analysis. The data obtained from the interlocutors is coded and collected in nine categories. When the results of the study were evaluated, it was found that because the museum has become a place addressing emotions from the point of view of the design, the visitors appeared to give more responses to the sensory area, while they did not write letters to the cognitive area. One of the objectives of the museums is to provide visitors with information about the past. It is believed that educators should do a research on where this deficiency arises. The Kafkas Front Harp Historical Museum is understood to provide great opportunities for educators in terms of history teaching, war and treaties teaching.

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.099
Atıf : 16.015
2023 Impact/Etki : 0.583
Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Dergisi